Erdoğan: Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım

Erdoğan: Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni sonunda fotoğraf çekimi sırasında "Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan törenin sonunda fotoğraf çekimi sırasında "Sembolik de olsa bayan vekillerimizden hiç olmazsa iki tane alalım" ifadelerini kullandı. 

 

AKP'li Özlem Zengin geçtiğimiz günlerde, "AK Parti'den önce kadının adı yoktur" demişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Bu konularda Valime de söyledim, 'İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz. Böyle bir uğurlama olduğu anda toparlayın götürün.' Çünkü biz bu insanları öyle kenarda, köşede yürürken, gezerken bulmadık. Bunlar bize Rabbimizin emanetidir. Genç, virüse karşı bağışıklık anlamına gelmez. Üzüntülü olmak, ihmalkar davranmayı gerektirmez. Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır. Kontrollü bir şekilde hayatımızı normalleştirirken tedbirleri elden bırakmayacağız. Vatandaşlarımızı salgına karşı dikkatli olmaya, kurallara riayet etmeye davet ediyorum."

- Dünya sosyal, ekonomik, beşeri boyutları olan bir meseleyle karşı kaşıya. Aşı konusunda yürütülen çalışmalar ilerleme sağlasa da bir süre daha hastalıkla yaşayacağımız anlaşılıyor. Salgınla mücadelenin en başarılı, en etkili yöntemi virüsü kapmamaktır. Günlük hayatımızı idame ettirirken virüs kapma riskini en aza indirmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz bizim bir sloganımız var, TMM diyerek sloganlaştırdık. Temizlik, maske ve mesafe diyerek riski en aza indirmemiz lazım. İş yerlerinde, ibadetlerde maske kullanımı günden güne yaygınlaşıyor.

- İster kapalı, ister açık, bütün vatandaşlarıma diyorum ki, gelin şu sigarayı bırakın. Sigara da koronanın en önemli etkenlerinden biri. Kimi toplu etkinliklerde istenmeyen görüntülere şahit oluyoruz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Valime de söyledim, İstanbul'da buna müsaade etmeyeceksiniz. Biz bu insanları öyle kenarda köşede yürürken bulmadık, bunlar bize Rabbimizin emaneti.