Erdoğan, Rusya'yı suçladı!

Erdoğan, Rusya'yı suçladı!
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında Libya krizine ilişkin konuştu. Erdoğan, konuşmasında Libya konusunda ilk kez Rusya'yı suçladı.

Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kuyuları hakkında Türkiye'nin hareketlerinin Rusya'yı rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, "Hafter'in böyle bir derdi yok. Hafter sadece darbeci. Onun bütün gücü Rusya'dan geliyor." diye konuştu.

Erdoğan'ın Libya açıklamalarından satır başları şöyle:

"Akşam saatlerinde Trump'la görüşmeyi yaptık. Birinci derecede tabi Libya konusu önem arz ediyordu. Onlar da Libya'daki gelişmeleri merak ediyorlar. Biz de Libya'daki gelişmeleri ve bizim Libya'da şu an başarılı bir durumda olduğumuzu teyit etti. Aramızda latifeler oluyor tabi, onlara girmeyelim. Dedi ki 'Bu son durum nedir'. Son durumda Türkiye BM'nin tanımış olduğu Sarraj'ın destekçisi. Ama karşıda darbeci bir Hafter var. Biz bu desteğimizi sürdürüyoruz. Hafter'e karşı, yanında kim yer alıyorsa alsın, karşısında duruyoruz. Birçok yer geri alındı, en hayati olan yerlerde her an ilerleniyor. Şu anda Sirte'yi alma çalışmaları var. Hedef Sirte'nin çevresini tamamen alarak Sirte'yi halletmek. Buralar tabi petrol kuyularının olduğu bölgeler, büyük önem arz ediyor. Halledildiği anda işleri çok daha rahat olacak. Deniz tarafında da doğal gaz kuyuları söz konusu. Bu Rusya'yı rahatsız ediyor. Hafter'in böyle bir derdi yok, Hafter sadece darbeci. Onun bütün gücü Rusya'dan geliyor.

"Bu akşam Trump'la yaptığımız görüşmeden sonra ABD ve Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Böyle bir adım belki olabilir. Putin'le de görüşmem gerekecek. Bu görüşmelerde özellikle Kahire Zirvesi'ne Rusya'nın farklı bir şekilde katılması, orada tabi Suudi Arabistan'ın, Abu Dabi yönetiminin, Fransa'nın, Ürdün'ün orada yer alıyor olması bizi üzen süreç oldu. Hepsinden öte Rusya'nın orada bu şekilde yer alıyor olması hepsinin ötesindeydi. Benim askerim orada yok türünde açıklamaları vardı. Orada 19 kadar uçağı var, bulunuyor. Böyle bir durum söz konusu, kendileriyle bir konuşalım istiyorum. Ne gibi adımlar atarız bunun da planlamasını yaparız diye bir düşüncem var. Hafter her an sürecin dışına atılabilir, gelişmeler onu gösteriyor.

"Bu tabloda Türkiye'nin Libya'nın deniz yetki alanlarındaki konumu ortada. Türkiye'nin en ufak bir taviz vermeyeceğini akıllı olan adam bilir. Bizim ne sismik araştırma gemimiz vardı, ne de sondaj gemimiz vardı. Şimdi hamdolsun 3 sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimiz var. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Fatih'i Karadeniz'e gönderdik. Bunlar tabi bunları çok çok rahatsız ediyor. Yanında fırkateynlerle, her türlü hazırlık içerisinde geliyorlar, kendinize çeki düzen verin, en ufak bir yanlışta gereken yapılır. Yunanistan çıkmış kuru sıkı atıyor. Kuru sıkı attığın ülke hangi ülke, Türkiye'ye bu tür laf atılır mı, kimle dalga geçiyorsun. Kendine biraz çeki düzen ver, haddini bil, haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir."

Etiketler :