Erdoğan operasyon sinyali verdi

Erdoğan operasyon sinyali verdi
Güvenli bölge hazırlıkları tam gaz sürerken Erdoğan, Türkiye’nin hem havadan hem de karadan bölgeye operasyon başlatabileceğini açıkladı.

ABD ile ‘güvenli bölge’ pazarlığında istediğini alamayan Ankara, Fırat’ın doğusuna operasyon için hazırlıklarına hız verdi. Ankara’nın desteklediği ÖSO bünyesindeki cihatçılar önceki gün Urfa’da bir araya gelip Milli Ordu çatısı altında birleşirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlıklarımızı yaptık, harekât planlarımızı tamamladık. Hem karadan hem havadan bu harekâtı yürüteceğiz” dedi.

AKP’nin Kızılcahamam’daki değerlendirme toplantısında konuşan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik son haftalardaki operasyon mesajlarına yenisini ekledi. Erdoğan, “Gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır” dedi.

ÖSO da hazırlıklarını tamamladı

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon sinyali vermesinin ardından daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket eden, cihatçı ÖSO birlikleri, operasyon hazırlarını tamamladığını duyurdu. Milli Ordu altında birleşen ÖSO’nun komutanlarından Ahmed Abu Hassan, 45 günlük yoğun bir eğitim aldıklarını ifade ederek Fırat’ın doğusu için muhtemel bir operasyona hazır olduğunu dile getirdi.

‘Topyekûn savaşa dönüştürürüz’

Reuters’ın haberine göre, ABD destekli SDG ise Erdoğan’ın sözlerinin ardından yaptığı açıklamada “Suriye’nin kuzeydoğusundaki bölgelerini savunmak için her türlü tahrik amaçlı saldırıyı topyekûn bir savaşa dönüştürmekte tereddüt etmeyeceklerini” söyledi.

Türkiye YPG’yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğu gerekçesiyle terör örgütü olarak görüyor. Kürt milislerden oluşan YPG, ABD’nin IŞİD’e karşı mücadelede başlıca müttefiki olan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) çoğunluğunu oluşturuyor. Ankara’nın endişelerinin giderilmesi amacıyla geçen ay YPG’nin sınırdaki pek çok mevziden çekildiği açıklanmış ve iki ülke Fırat’ın doğusunda havadan ve karadan ortak devriyelere başlamıştı.

Erdoğan adını ‘karıştırdığı’ partisine kızdı

Erdoğan kamptaki konuşmasında partisine yönelik eleştirilerde de bulundu. "Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeyip her şeyi bir üste, özellikle de şahsıma havale etme kolaycılığına hakkı yoktur" diyen Erdoğan, "Bu biz ciddi manada üzüyor. 'Efendi böyle istedi.' Haberimiz yok ama bunun istismarını yapanlar var" dedi. "Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasına 'Refah Partisi' gafı da damga vurdu. Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, o anlarda "AK Parti" yerine Refah Partisi dedi. Erdoğan, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi şahsım katında tüm Refah Partisi olarak ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

AKP'li gündeme getirdi CHP'ye yüklendi

Erdoğan, AKP'li Faruk Çelik'in gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1'in yüzde 40'a düşürülmesine ilişkin tartışmaya yönelik, "Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu tür atıfta bulunanlar aynaya baksınlar. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman bu iş bitmiştir" dedi. Erdoğan, bu konuda da CHP'ye yüklendi. AKP'li Cumhurbaşkanı, "Türkiye'de bir daha hiç kimsenin küçük bir azınlığa dayanarak millete zulüm etmemesi için bunu koruyacağız. CHP bundan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor. Bundan sana bir şey çıkmaz " diye konuştu.



Etiketler :