Erdoğan: Mücadelemizi iç çekişmelere harcadık, büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık

Erdoğan: Mücadelemizi iç çekişmelere harcadık, büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık
MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya bilim ve teknoloji devri yaşarken biz tüm mücadelemizi iç çekişmelere harcadık. Büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık. Dünya yeni bir dönemin eşiğinde. Türkiye bu defa treni kaçırmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen MÜSİAD'ın 26. Olağan Genel Kurulunda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MÜSİAD'ı gerçek anlamda ülkenin tamamını kapsayan bir STK olarak görüyoruz. Ülkemizin ticaret ve yatırım alanındaki küresel iddialarını hayata geçirme hususunda MÜSİAD ile önümüzdeki dönemde daha yakından çalışmayı planlıyoruz. Bu iş birliğinin hayati olduğu bir gerçektir. Türkiye'yi inşallah 2023 hedeflerine sizlerle birlikte ulaştıracağız.

İnsanlığın en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Anadolu'yu bize çok görenler milletimizi kazıyıp atmak için uğraştı.

Dünya bilim ve teknoloji devri yaşarken biz tüm mücadelemizi iç çekişmelere harcadık. Büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık. Dünya yeni bir dönemin eşiğinde. Türkiye bu defa treni kaçırmayacak. En ön tarafında hak ettiği yeri alacak. Türkiye geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve altyapı üstünde geleceğini inşaya odaklanmış durumda.

Türkiye hedeflerine kilitlenmiş vaziyette. Bu tabloyu tersine çevirmek için uğraşanlar yok değil ama başaramadı."

Etiketler :