Erdoğan: Karardan dönülmeli, yoksa adımımız farklı olur

KKTC'de Kuran kurslarının kapatılması karara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde atacağımız adımlar farklı olacaktır" dedi. Erdoğan, "KKTC, Fransa değildir" ifadelerini de kullandı.

Cuma namazını İstanbul’da kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Yavrularımızın Kuran eğitimin engellenmesi konusunda müsemma edemeyiz''

KKTC'de Kuran kurslarının kapatılmasına dair de konuşan Erdoğan, ''AYM Başkanı'nın laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye'de şu anda laikliğin uygulaması nedir bunu da öğrenmesi lazım. Eğer tavır değişmediği takdirde özellikle Kuzey Kıbrıs'ta inanç özgürlüğü kısmında, oradaki yavrularımızın Kuran eğitimin engellenmesi konusunda müsemma edemeyiz'' dedi. Türkiye'de dini eğitim-öğretim konusundaki engellerin kalktığını belirten Erdoğan, ''Kuzey Kıbrıs bir Fransa değildir. Türkiye'deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır'' diye konuştu.

AYM Başkanı'nın Kuran kurslarına dair verdiği karardan bir an evvel dönmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ''Dönmediği takdirde bizim atacağımız adımlar bundan sonraki süreçte farklı olacaktır'' dedi. 

''Daha yumuşak olmazdı. Bize yakışmazdı''

Yunanistan'la yaşanan deniz sınırı tartışmasına dair konuşan Erdoğan, ''Uluslararası hukuka da aykırı, aramızdaki ilişkilerin zedelenmesine de bir neden teşkil ediyor. Bunun düzelmesi lazım ama maalesef kaç yıldır gelen giden bütün hükümetlerle bunu konuşmamıza rağmen bir netice alamadık'' diye konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Yunanistanlı mevkidaşı Dendias'a haddini bildirdiğini söyleyen Erdoğan ''Daha yumuşak olmazdı. Bize yakışmazdı'' dedi.

''Bunların yalanlarına hiç ilgi duymadan yolumuza devam edeceğiz''

CHP'nin patates ve soğan dağıtımın siyasileştirilmesini eleştirmesine dair ise Erdoğan, ''Bay Kemal, biz seni tanıdık. Benim çiftçimin elinde patates, soğan kaldıysa, bunu da yaptığım İl Başkanları Toplantısı'nda teşkilatım 'Şu anda vatandaşımızın elinde 1 milyon 250 bin ton patates, 300 bin ton soğan kaldı' dediler. Hemen toplantı bitmeden Toprak Mahsülleri Ofisi'yle bir görüşme yaptım, 'Başkan işi uzatmayalım. Çeltik çiftçimizin elindeki fazla ürünü alalım' dedim. Patates, soğan konusunda da aynısını yapacağız. Valiliklerimiz kanadıyla şehirlerimize hibe olarak dağıtacağız dedik. Nedense Bay Kemal rahatsız oldu. Bunların yalanlarına hiç ilgi duymadan yolumuza devam ediyoruz'' dedi.