Erdoğan, Diyanet İşleri Bakanlığı’na Verilen İftar Hakkında Konuştu!

Erdoğan, Diyanet İşleri Bakanlığı’na Verilen İftar Hakkında Konuştu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Bakanlığı’na verilen iftar hakkında konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan iftar sofrasıyla ilgili olarak, "Yemeğin maliyeti 3390 TL'dir. Kişi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Bakanlığı’na verilen iftar hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan iftar sofrasıyla ilgili olarak, "Yemeğin maliyeti 3390 TL'dir. Kişi başı yemek ise 30 TL'dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek gündeme getirilmeye çalışıldı. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çeşitli illerden gelen muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu.  Programda konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı iftar sofrasıyla ilgili tartışmalara değindi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diyanet İşleri Bakanlığı’na verilen iftarla ilgili iddialar tamamen iftiradır. Böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal bıçaklar Demirel’in döneminden kalmadır. Misafirlerimiz için 110 kişilik yemek hazırlandı. Yemeğin malzemeleri bu külliyenin aşçılarınca pişirildi. Servis külliyenin garsonları tarafından yapıldı. Servis de külliye elemanları hazırladı. Yemeğin maliyeti 3390 TL’dir. Kişi başı yemek ise 30 TL’dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek gündeme getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız."

O SOFRANIN KURULUM GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan ve tartışmalara neden olan sofranın kurulum aşaması görüntüleri de, Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı.