Erdoğan: Bu uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuştu. Şu anda uçakların boş gidip geldiğini belirten Erdoğan, "Bu uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Gerek uçak sayısı gerekse bütün maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı açılışında konuştu.

Uçakların şu anda boş gidip geldiğini söyleyen Erdoğan, "Bu uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Gerek uçak sayısı gerekse bütün maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Rizeli, Artvinli hemşerilerim bu uçakları doldurmalı ki ona göre bu gidiş gelişler çok farklı şekilde devam etsin." dedi.

Erdoğan'ın satırbaşları şöyle:

Ülkemizin iftihar verici eserleri arasında yer alan Rize-Artvin Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Kardeşim Aliyev'e, sayın Bahçeli'ye, sayın, Destici'ye ve diğer misafirlerimize bu güzel günü bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Bu havalimanı sıradan bir yatırım değildir. Dünya üzerinde deniz üzerine inşa edilen 5 havalimanı bulunuyor. Bunun ikisi Rize-Artvin Havalimanı ile birlikte 2'si ülkemizdedir. Artık havalimanlarından evlerinize ulaşmak çok kolay. Bu havalimanları arasında sıfırdan yenilediğimiz havalimanları da var.

'Uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır'

Rize-Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon kapasiteli terminali ile gurur verici bir eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Bu uçaklar boş gidip gelirse ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır. Gerek uçak sayısı gerekse bütün maliyetler bir şeyi ortaya koyuyor. Rizeli, Artvinli hemşerilerim bu uçakları doldurmalı ki ona göre bu gidiş gelişler çok farklı şekilde devam etsin.

Ne dağlar, ne denizler bizim hizmet aşkımızın önünde duramaz. Ülkemizin sınırlarının en uç noktasına kurduğumuz bu havalimanı insanımıza vakitten yakıta, emisyon gazı azaltımına kadar pek çok alanda katkı sağlayacaktır.

Erdoğan'dan türkü sözleri

Yaşayanlar ve ziyarete gelenlere Rize-Artvin bir uçak bileti mesafesindedir. "Sen orada ben burada. Biraz yakın olalım. Dal ile asma gibi. Birbirini saralım. Gel ha böyle .Gel ha böyle. Bu yana. Bir şey diyeyim sana. Sevdan öldürür beni. Kül oldum yana yana" Artık Rize'de, Artvin'de Türküler ayrılık üzerine değil kardeşlik üzerine söylenecek.

'Bölgemizdeki yaşam seviyesini Batı'daki şehirlerimiz seviyesine getirdik'

Güneysu Millet Bahçemizi yıl sonuna kadar vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Rize'nin turizm potansiyelini değerlendirmek ve tabiat turizmi potansiyelini öne çıkarmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizi Karadeniz'in lojistik kavşak noktası getirecek İyidere Lojistik Limanı'nı da yapıyoruz.

Artvin'e geçtiğimiz 20 yılda 40 milyar TL yatırım yaptık. Eğitimde 750 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğretim yurt yatak kapasitesini 3600'e ulaştırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 680 milyon TL kaynakla destek olduk. 10'u hastane olmak üzere 16 sağlık tesisi inşa ettik. Ülkemizin en hızlı akan nehri olan Çoruh üzerine barajları gerdanlıklar gibi taktık. Yusufeli Barajı'nda da inşallah su tutma aşamasına kadar geldik. Yaptığımız yatırımlarla artık bölgemizdeki yaşam seviyesini Batı'daki şehirlerimiz seviyesine getirdik. Hatta onların da önlerine geçirdik. Artık hiç kimsenin eğitim, sağlık ve geçim için başka şehirlere gitmesine gerek kalmadı.

Karadeniz insanının çalışkanlığı, azmi, yenilikçiliği bu imkanlarla bir araya geldiğinde burada değil, tüm Türkiye'nin ufkunu açacak işler başarılacağına inanıyorum. Ülkemizin dört bir yanında gayret, emek ve becerisiyle kendi hayatını kazanan kabına sığamayan Karadenizlilere yakışan budur. Baba ata topraklarını ihya etmek için harekete geçen her kardeşimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Bölgemiz büyük ve güçlü Türkiyemizin 2053 vizyonumuzun aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir.

'2023'e bu ruhla hazır mıyız? Hazırlanıyor muyuz?'

Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu 2 asırlık tarihi ile büyük bir başarı hikayesidir. İçinde emperyal güçlerin sömürü düzenine karşı verilen mücadeleyi ruhu barındırır. İşte ben karşımda sizleri böyle görüyorum. Bunu Karabağ'da Libya'da Gabar ,Cudi ve Bestler Deresi'nde tüm terör örgütlerine karşı ispatladınız. Şehitlerimiz geldi ama biz biliyoruz ki şüheda fışkıracak toprağı şüheda. İşte milletimiz önce istiklalini kazanıp yeni devletini kurarak demokrasi ve kalkınma adımlarıyla bugünkü seviyesine gelmiştir. Çünkü Türkiye zihinlere ve ayaklara vurulan zincirlerinden kurtulup kendi medeniyet tarih misyonunu sahiplendiğinde diğer toplumların da onları izleyeceğini biliyorlardı. Darbelerle, terör örgütleriyle, uluslararası kumpaslarla oyaladılar. Biz de ülkeye ve millete hizmet ederken aynı yollardan geçtik. Milletimiz senaryoyu çözdüğü için girdiğimiz tüm mücadele bugün olduğu gibi yanımızda yer aldı. Bugün Cumhur İttifakı olarak aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. 2023'e bu ruhla hazır mıyız? Hazırlanıyor muyuz?

Türkiye'nin 2023'e ulaşmasını engelleme çabalarını hep birlikte izliyoruz. Küresel düzenin kökünden sarsıldığı bir dönemde biz ülkemizi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yabancı düşmanlığı tohumlarını ekmek için her türlü ahlaksızlığı yapanlara rağmen başarıya ulaşacağız. Yeminli Türkiye düşmanlarının ihanetlerine rağmen bu bayrağı daha yukarı dikmek için gayret göstereceğiz. Milletimizin asırlık geri kalmışlığının, yoksulluğunun, hak ve özgürlük arayışının dermanını nasıl biz bulmuşsak bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Buna bizden başka kimsenin vizyonu ve projesi yok. Yıkmak, kaos çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Biz milletimizin karşısına eserlerimiz ile çıktık. Bugün de öyle yapıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda Tokat Havalimanı'nı hizmete açtık. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nü açtık. Yakın tarihimizin en büyük zaferini elde ettiğimiz yerde boğazlarımıza dördüncü gerdanlığı taktık. Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır. Ama Türkiye'ye yaşattığımız asırlık yatırımların yanında bunlar devede kulak.

2022 yılı yaş çay alım fiyatı

2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini paylaşıyorum. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak alım fiyatı yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkartıyoruz. Ortalaması yüzde 75 artış ile 7 TL'den fabrikaya verebileceksiniz.