Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu bugün topluyor

Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu bugün topluyor
İklim Öngel / Cumhuriyet - Bakanlar Kurulu, bugün ilk kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanacak.Toplantıda Cumhurbaşkanlığı yapısında gerçekleşecek değişikliklerin...

İklim Öngel / Cumhuriyet - Bakanlar Kurulu, bugün ilk kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanacak.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı yapısında gerçekleşecek değişikliklerin konuşulacak olması “fiili başkanlık” tartışmalarının da tekrar gündeme getirecek. Toplantı sonrasında açıklamayı yine Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yapacak. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantı saat 11.00’de başlayacak. Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda gerçekleşecek toplantıya, saat 13.30’da öğle yemeği için ara verilecek.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği ilk günden itibaren Bakanlar Kurulu’ma ne zaman başkanlık edeceği kamuoyunda konuşulmaya başladı. Başkanlık tarihini ilk olarak katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, “5 Ocak” olarak açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Yıldırım’ı “5 Ocak’ta böyle bir toplantı yok” diyerek yalandıktan sonra Erdoğan, tartışmaya son noktayı koydu ve kurulu 19 Ocak günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplayacağını açıkladı.

3. Dönemler Saray’a

Kamuoyunda “Başkalık Provası” olarak nitlenen Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleşiyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki başkanlık sayısının 7’den 13’e çıkacağı, 3 olan genel sekreter yardımcılığına bir tane daha eklenecek yeni teşkilat sistemini bu toplantıda anlatacak. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, güvenlik politikaları, uluslararası ilişkiler, strateji, sosyal ve kültürel, ekonomi izleme ve koordinasyon, bilgi teknolojileri, kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, idari ve mali işler, insan kaynakları, hukuk hizmetleri, kanun ve kararlar başkanlıklarının kurulacağı belirtiliyor. Yeni teşkilat şemasında başkanların, AKP’de 3. dönemini dolduran siyasetçilerin getirilmesi bekleniyor.

Davutoğlu İngiltere’ye gidiyor

Toplantıya, bakanlar, bakanlık müsteşarları ve Bakanlar Kurulu Sekreteri’nin dışında katılım olmayacak. Toplantının ardından açıklamayı yine Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç gerçekleştirecek. 19 Ocak günü Bakanlar Kurulu toplantısının dışında bir de yurtdışı seyahati bulunan Davutoğlu, akşam saatlerinde İngiltere’ye uçacak. Davutoğlu’nun İngiltere’ye gidişinin Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını acıklamasının ardından planlanması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıda Anadolu Ajansı kamerasına kısa bir görüntü verilecek.