“Erdoğan Acıktığında Simit Peynir İster”

“Erdoğan Acıktığında Simit Peynir İster”
Cumhurbaşkanı danışmanı Varank, Erdoğan için "Acıktığında simit peynir yok mu diye soran adama attığınız lüks ve şatafat iftiraları tutmaz" dedi. Dün Diyanet İşleri Başkanı’na kendi sarayındaki fazla araçlar içinden...

Cumhurbaşkanı danışmanı Varank, Erdoğan için "Acıktığında simit peynir yok mu diye soran adama attığınız lüks ve şatafat iftiraları tutmaz" dedi.

 Dün Diyanet İşleri Başkanı’na kendi sarayındaki fazla araçlar içinden lüks bir araba hediye eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanı, Başdanışmanı Mustafa Varank, ilginç ifadelerle korudu.

Varank,  “Acıktığında simit peynir yok mu diye soran, tek eğlencesi torunlarıyla oynamak olan bir adama attığınız lüks ve şatafat iftiraları tutmaz. İmkan olsa şu her şeyi eleştirenleri bir gün Erdoğan’la il gezilerinde ağırlasak. Cumhurbaşkanına gösterilen sevgi ve alakayı yaşasalar” dedi. Varank’ın bu mesajlarına Twitter kullanıcılarından “Alay mı ediyorsunuz, bin odalı sarayda oturan, kilosu 4 bin lira olan beyaz çay içen, altın varaklı kadehten su yudumlayan kişi mi?” soruları geldi.

ERDOĞAN’IN TEPKİ TOPLAYAN MÜTEVAZI HAYATI

Gerçek maliyetinin 10 milyar TL’yi aştığı belirtilen Ak Saray’da yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saray’daki altın varaklı kadehlerinin tanesinin yaklaşık 1000 lira olduğu açıklanmıştı. Eşi Emine Erdoğan, Tayyip Erdoğan’ın evinde Rize’de üretilen ve kilosu yaklaşık 4000 lira olan beyaz çay içtiğini söylemişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kaçak Saray’da öğle yemeklerinin yendiği mobilyaların yaklaşık 6.5 milyon lira maliyetinde olduğunu açıklamıştı.