Erdal Beşikçioğlu: Dünyada sesimizi duyurmak istiyoruz
Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu’nun öncülüğünde, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen Uluslararası Kent Tiyatro Festivali-Etimesgut (KentFest) tanıtımı Beyoğlu Metrohan’da gerçekleştirildi.
Festival boyunca 8 ülkeden 15 gösteri, CKM Kent Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak. 11–26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Kent Tiyatrosu, Haldun Taner’in kaleme aldığı ve Erdal Ozan Metin’in yönettiği “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunla prömiyer yapacak.
"DÜNYADA SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ"
Etimesgut’ta ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Festival hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Beşikçioğlu, şunları ifade etti:
“Festivalle hedeflediğim net, Etimesgut’u bir dünya markası haline getirmek. Böyle bir imkanımız varken bunu göz ardı edemezdik. Sanatın ve kültürün birleştirici tüm unsurlarını kullanarak mutlak birlik içerisinde dünyada sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz dramayı kreşlerimize kadar indirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyorsak mutlak bu yolu kullanmak zorundayız. Kendini ifade eden bireyler dünyaya kendini doğru anlatabilir. İlçede bu konuyla ilgili bir eksiklik vardı. Biz de bu eksikliği zaten seçim zamanı sahada hissetmiştik. Gelir gelmez çok yeni bir belediye olmamıza rağmen dördüncü ayında kent tiyatrosunu kurduk. Sadece vatandaşımızla bu etkileşimi sağlayabilelim diye.”
"BELEDİYELER TARAFINDAN YAPILAMAYAN TEK BİR ŞEY VAR"
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Uluslararası Kent Tiyatro Festivali'nin tanıtım töreninde, Eş Sanat Yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran ile Etim Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Bahri Bellek ile birlikte şu görüşleri paylaştı:
“Büyük bir aşkla girdik bu yola. Yönetime geldiğimiz günden beri ilçenin tüm ihtiyaçları içerisinde gereken neyse, ilçenin içerisinde bulunan tüm yurttaşlarımıza arzu etikleri hizmeti yerine getirebilmek için inanılmaz bir maratona başladık. Bu bağlamda bu maratonun bir kolu da aslında tiyatroydu. Yaklaşık 25-30 yıldır, ilçedeki yurttaşların herhangi bir kültür etkinlikleriyle buluşmamış olması, böyle bir dönemde trajikomik bir durum aslında. Biz de bu ihtiyacı bir an önce yerine getirmek maksadıyla mesleklerinde iki duayen Mustafa Avkıran ve Övül Avkıran ile çalışıyoruz. Etimesgut ülke içerisinde isminin duyulmasının yanı sıra bundan böyle Avrupa'ya başlayıp dünyada da bir marka ilçe olma yolunda biz adımlarımızı atıyoruz. Etimesgut'ta eksik olan kültür sanattı. Ben insana yapılan yatırımdan tasarruf edilemez diye düşünüyorum. Bunun içerisine kültür-sanat, bunun içerisine eğitim, bunun içerisine spor dahil. Bu bağlamda sezon başladığı zaman okullarımız, devletimizin verdiği ödeneklerle temizliklerini bile yapamaz hale gelmişken, biz ilçemizin içerisinde neredeyse 38 tane okulumuzu tadilata aldık ve onları, boyadık, tamir ettik, tuvaletlerini yaptık ve çocuklarımızı yeni sezona daha steril bir ortamda başlamalarını sağladık. Bunları zaten yapıyoruz. Ama şu anda Türkiye'de belediyeler tarafından yapılamayan tek bir şey var; kültür sanatla ilgili etkinlikler. Çünkü konu hakkında uzman kişiler çok fazla yok o konuyla ilgili. Maalesef bizim ülkemizde eksik olan da insana yapılan bu yatırım.”