Enis Berberoğlu duruşması ertelendi

Enis Berberoğlu duruşması ertelendi
CHP'nin tutuklu vekili Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları davasında hakim karşısına çıktı.

Maltepe Cezaevi'nde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, hakim karşısına çıktı. Berberoğlu, MİT TIR'ları haberi dolayısıyla açılan davada Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davaya dahil edilmişti.

BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN REDDİ HAKİM TALEBİ

MİT TIR'ları görüntülerinin Cumhuriyet ve Aydınlık Gazetelerinde yayınlanması davası ile gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla açılan davanın birleştirldiği davanın görülmesine başlandı. Duruşmada, Enis Berberoğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Reddi hakim talebi değerlendirilmek üzere üst mahkemeye gönderildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde izleyicilere kapalı olarak görülen ilk duruşmaya, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve İstihbarat Şefi Orhan Ceyhun Bozkurt katıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. DURUŞMA 20 ARALIK'A ERTELENDİEnis Berberoğlu'nun duruşması 20 Aralık'a ertelendi.

CHP'LİLER DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Berberoğlu'nun duruşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Akkuş İlgezdi, Barış Yarkadaş ve CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt takip etti. Kaynak: Enis Berberoğlu duruşmasında yeni gelişme

Etiketler :