Engin Özkoç: Halktan yana tavrı olan herkese karşı bir düşmanlık üzerinden hareket ediliyor

Engin Özkoç: Halktan yana tavrı olan herkese karşı bir düşmanlık üzerinden hareket ediliyor
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, iktidarın RTÜK eliyle Halk TV'ye uyguladığı cendereye tepki gösterdi. İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber'de konuşan Özkoç, "Halktan yana tavrı olan herkese karşı düşmanlık üzerinden hareket ediliyor" dedi

RTÜK'ün Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programında CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlunun sözleri sonrası 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kararına tepki gösteren Özkoç, "Birlik ve beraberliğimizin esas olduğu günlerde, belediyelere yapılan soruşturmalar gibi halka gerçekleri anlatanlar üzerinde de büyük bir baskı var. Bunlardan bir tanesi de Halk TV." ifadelerini kullandı.

Özkoç'un açıklamaları şöyleydi:

Çok net halktan yana tavrı olan herkese karşı bir düşmanlık üzerinden hareket ediliyor. 

Birlik ve beraberliğimizin esas olduğu günlerde, belediyelere yapılan soruşturmalar gibi halka gerçekleri anlatanlar üzerinde de büyük bir baskı var. Bunlardan bir tanesi de Halk TV. 

İnsanların gerçekleri öğrenmek istiyorum diye izlediği bir televizyon burası. Onlar da diyorlar ki  hayır. Siz gerçekleri değil bizim duymak istediklerimizi söylemek zorundasınız diyorlar. 

Türkiye kendisine düşman aramasın. Önce dönüp aynaya baksınlar. Gazetecileri cezaevine atarak, kanallara ceza vererek Türkiye ekonomisini düzeltemezsiniz. Halk TV’yi susturdunuz. Ne oldu? Dolar düştü mü? Pandemi bitti mi? Mesele kendi ülkende karşıtlık yaratmak değil. Mesele birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleri önüne koyarak, doğru bir yönetim sergilemektir. 

Ben eminim ki Halk TV gerçekleri söylemekten vazgeçmeyecektir. Ben eminim ki özgür dünyanın özgür gazetecilerini susturamayacaksınız. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız!

Etiketler :