Enerji Bakanı Dönmez'den 'termik santral' açıklaması

Enerji Bakanı Dönmez'den 'termik santral' açıklaması
Enerji Bakanı Dönmez, baca filtresi takılması zorunluluğuna uymayan termik santraller hakkında açıklama yaptı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, baca filtresi takılması zorunluluğuna uymayan termik santrallerin enerji üretimine etkisi hakkında açıklama yaptı.

Fatih Dönmez'in açıklaması şöyle oldu: Elektrik sıkıntısı yaşanmaması için tüm önemler alındı. Kapanan santrallerin ortalama saatlik üretim gücü 1883 megavat. Bunu karşılayacak kadar rezerv kapasitemiz mevcut.

13 santralin 7'si elektrik üretimlerine devam edecek. Üretimin belli bir süre son bulması işleyişi engellemeyecek. Dolayısı ile burada herhangi bir arz sıkıntısı yaşamayacağız.

Bildiğiniz gibi bu piyasalar uzun süredir serbestleşti. Yüzde 20'si buradan %80'ni özel sektörden üretiyoruz. Yeni yapılan tesislerde çevre için herhangi bir sıkıntı yok. Diğer yapılan tesisler geçmişte yapılmış günümüz şartlarına uyumsuzluk yaratmıştı.

Kaynak çeşitliliğimiz günden güne artıyor. Böyle bir olayı 2000'lerin başında karşılaşsaydık. Kaç gün elektriksiz kalacağız bunu tartışıyor olurduk. Bugün böyle bir şey söz konusu değil. Bu sektöre girenler kurallara uymasını bekliyoruz.

100 milyon dolarlık çevreye uyum yükümlülüğü söz konusu. Sadece baca gazı değil onarım izleme üniteleri yapılması, kül atıklarının depolanması gibi birçok husus var.

Etiketler :