En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu! Asgari ücrete ve memur maaşına zam gelecek mi? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı 7500 TL oldu! Asgari ücrete ve memur maaşına zam gelecek mi? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 2 bin TL zam yapılarak 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından asgari ücret ve memur maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak edilmeye başlandı. Peki asgari ücrete ara zam ve memur maaşlarına zam konusunda bir gelişme var mı? Zam gelirse emeklilerin bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte rakamlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşı ile emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde artışla ilgili çalışma yapıldığını açıkladı. Bu açıklamanınhmen ardından bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında en düşük emekli maaşının 2 bin TL'lik artışla 7500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

2-001.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bayram öncesinde emekli ikramiyesine yönelik artışın da açıklanması bekleniyor. Emekli bayram ikramiyeleri için 2022 yılı enflasyon oranının baz alınabileceği iddia ediliyor.

Buna göre eğer emekli ikramiyeleri yüzde 64.27'lik 2022 yılı enflasyonu oranında artarsa 1807 liraya yükselecek. İki bayramda alınacak ikramiye böylece toplamda 3 bin 614 TL olacak. Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yok.

3.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI? EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YAPILACAK MI?

Bakan Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın peş peşe gelen açıklamalarının ardından şimdi de "asgari ücrete ara zam olacak mı, memura zam olacak mı?" soruları gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

4-001.jpg

BAKAN BİLGİN'İN SON 'ASGARİ ÜCRET' AÇIKLAMASI NEYDİ?

Bilgin, "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var" demişti.

5-001.jpg
Bilgin, "Olağanüstü şartlarda yeniden müdahale ederiz, geçen sene nasıl Temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa geçen sene gibi zam yapılabilir" ifadelerini kullanmıştı.

6.jpg

Asgari ücret konusunda da bu açıklamaların üzerine bir resmi açıklama henüz gelmedi. Ayrıca yine memur zammı ile ilgili de resmi bir açıklama henüz yok. Şimdi tüm gözler bu soruların cevaplarında...

7-001.jpg

Etiketler :