Emniyet kendi personeline güvenmedi: 1000 kişi denildi, 590 kişi alındı

Emniyet kendi personeline güvenmedi: 1000 kişi denildi, 590 kişi alındı
Emniyet Genel Müdürlüğü, 1000 kişi alacağını açıkladığı komiserlik için yaptığı sınavı, 595 kişi kazandı. Yazılı ve fiziksel sınavı geçen toplam 903 adaydan, 308'i mülakatta, yazılı sınavdaki soruların sorulmasına rağmen eleniyor. Yaşananlara dair detayları Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, halktv.com.tr'den Hazar Dost'a anlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1000 kişinin alınacağı açıklanarak yapılan 6. Dönem Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) sınavlarının, yazılı, fiziksel ve sözlü mülakat kısmını toplam 595 polis memuru geçebildi. Yazılı sınavdan 965 kişinin geçtiğini ve fiziksel sınavda 17 polis memurunun elendiğini belirten Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, "Komiser yardımcılığı sınavını kazanarak mülakat aşamasında elenen bir grup polis memuru, usulsüzlük yapıldığını, haklarının yendiğini söylüyor" dedi.

33 bin kişinin başvurduğu PAEM sınavının 70 puan sınırı olan yazılı aşamasını 965 kişi geçebiliyor.

Fiziksel sınava girmeden önce 45 polis memuru, haklarında soruşturma memuru olduğu için eleniyor.

Fiziksel sınavda ise 17 polis memuru, fiziki yeterliliği sağlayamıyor.

Fiziksel sınavı da geçen toplam 903 polis memuruna, üstleri 'Artık komiser yardımcısı olabileceksiniz' diyor. Fakat kimsenin beklemediği bir anda, sözlü mülakat yapılacağı haberi veriliyor.

Sözlü mülakatta, yazılı sınavda sorulan soruların aynısının sorulduğunu öğrendiğini aktaran Faruk Sezer, "Sözlü mülakat, resmi bir prosedürle yapılmıyor. 70 alsa yeterli olacak olan kişilere 68-69 puan veriyorlar" diye konuştu.

"Referansı olmayan kazanamadı"

Mülakatlarda elenen 308 adayın ardından 595 polis memuru, tüm aşamaları geçip komiser yardımcılığına hak kazanıyor.

Fakat elenen adaylar, "Referansı olmayan mülakatta geçemedi" diyerek yaşananlara tepki gösteriyor.

Yazılı sınavda derece yapanlar mülakatta elendi

Yazılı sınavdan derece yapan kişilerin mülakatta elendiğini aktaran Sezer, "Mülakatta elenenler arasında 86, 85, alarak ilk 10'a girenler var. Mülakatta 70'in altında alınca kaybetmiş oluyorsunuz. Bu ilk ona giren çocuklara da 65 gibi puanlar verdirilip kaybettirilmişler" dedi.

Emniyet kendi polisine güvenmedi mi?

Öte yandan mülakatta elenen adaylar, elenmelerinin gerekçelerini öğrenmek istediklerinde, şaşkınlık yaratan bir cevapla karşılaştı. Üstlerinden, "Güvenlik soruşturmasından geçememiş olabilirsiniz" yanıtı aldıklarını aktaran Faruk Sezer, "Sınava giren kişiler halihazırda polis. Güvenlik soruşturmasını geçmiş insanlar. Emniyet, polis memuru olacak kadar güvenmiş ama komiser olacak kadar güvenememiş mi yani?" diyerek verilen yanıta tepki gösterdi.