Elektrik isteyen köy halkına Bakan'dan "şart"lı onay! "2 ev daha yapın"

Elektrik isteyen köy halkına Bakan'dan "şart"lı onay! "2 ev daha yapın"
AKP yönetimi “Yolu, suyu, elektriği olmayan köy kalmayacak” demişti. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Hamzalar Mezrası'nda evlere elektrik verilmediği ortaya çıktı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise ‘İki hane daha yapın elektrik verelim’ dedi.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Hamzalar Mezrasında aralarında 13 öğrencinin de bulunduğu çok sayıda yurttaş, elektrik olmadığı için temel ihtiyaç malzemelerinden yararlanamıyor. Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, su ısıtıcısı gibi aletleri kullanamadığı için mağdur olan yurttaşlar, kaymakamlık ve valilikten talep etmelerine karşın henüz elektrikle “tanışamadı.”

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez’e mezraya neden elektrik verilmediğini sordu. Tutdere’ye yanıt veren Bakan Dönmez ise “İki hane daha yapın, elektrik verelim” dedi.

Resmi olarak mezrada üç hanenin bulunduğunu ve iki haneye daha ihtiyaç duyduklarını öne sürdü. Bakan Dönmez’in yanıtının ardından CHP’li Tutdere, İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Kozak, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ve Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Lütfiye Vuruşkan, mezrada yurttaşları bilgilendirdi.

2019 YILI AKP TÜRKİYE’Sİ

2019 yılında AKP iktidarı ile yönetilen ülkede elektriği olmayan mezraların bulunmasının “üzüntü verici” olduğunu bildiren Tutdere, “Köyün karşısında Malatya’ya bağlı bir köy var. Orada yaşayan Malatyalıların elektriği var, ancak suyun diğer yanında kalan Adıyaman’da elektrik yok. İl bazında da düşündüğümüzde komşumuzda olan elektriğin bizde olmaması kamu hizmetlerinden faydalandırılmadığımıza işaret” dedi.

Mezranın yanı başında elektrik üreten Atatürk Barajı’nın bulunduğunu da hatırlatan Tutdere, “Atatürk Barajı’na ev sahipliği yapan bir kentte, bir mezrada elektriğin bulunmuyor olması, 2019 yılında henüz buraya daha elektrik enerjisinin verilmemiş olması Türkiye’nin ayıbıdır. Hükümeti bir an önce Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmaya davet ediyorum. Buradaki öğrencilerimiz de insanlarımız da elektrikle tanışsınlar, artık bu zulüm son bulsun” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :