El konulan Maydonoz Döner 10 yeni şube açtı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atandığı Maydonoz Döner, yeni şube ve franchise açılışları yaptı.
TMSF’den yapılan açıklamada, markanın Türkiye genelinde 400’den fazla şubesi ve 5 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösterdiği belirtildi.
Şubat ayında mahkeme kararıyla TMSF yönetimine geçen firma, bu süreçte İzmir, Sivas, Bolu, Adıyaman, Balıkesir, Mersin, Konya, Nevşehir ve Şanlıurfa’da 10 yeni şube açtı.
Açıklamada, TMSF’nin yönettiği şirketlerde kayıt dışılıkla mücadele ettiği, SGK primleri ile vergilerin eksiksiz ödenmesini sağladığı ve şüpheli işlemleri engellediği vurgulandı. Kurumun, sadece kâra değil, istihdama ve toplumsal faydaya da odaklandığı ifade edildi.
Maydonoz Döner'in yeni yönetimle birlikte büyümesini sürdürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"'Dünyanın en büyük döner zinciri' sloganıyla faaliyetlerine aralıksız devam eden Maydonoz Döner, yeni yönetimle birlikte büyümeyi sürdürüyor. Şubatta mahkeme kararıyla TMSF'ye emanet edilen marka, bu süre zarfında Türkiye'nin farklı şehirlerinde 10 yeni şube açtı. İzmir, Sivas, Bolu, Adıyaman, Balıkesir, Mersin, Konya, Nevşehir ve Şanlıurfa'da şubeler açan Maydonoz Döner, mart ayında da büyüme hedefi doğrultusunda 400'ü geçen şube sayısını daha da artırmak istiyor. Her yeni şube açılışıyla istihdam yaratmaya, yerel ekonomiye katkıda bulunmaya devam eden Maydonoz Döner, franchise sistemiyle güçlü bir iş modeli sunarak girişimcilerden yoğun talep görüyor."
MAYDONOZ DÖNER'E NEDEN DEVLET EL KOYDU? FETÖ İLE İLİŞKİSİ NEDİR?
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında, Maydonoz Döner'in sahiplerinin de aralarında bulunduğu 353 kişi gözaltına alındı. Operasyon, MİT, MASAK ve Emniyetin detaylı takibiyle gerçekleştirildi.
Şüphelilerin, döner zincirini FETÖ üyeleriyle genişlettiği, yasaklı kişilere gayri resmi ortaklık verdiği ve yedi ülkede şirket kurarak örgüte para aktardığı tespit edildi. Örgütün muhasebecileri aracılığıyla 220 milyon liralık para transferi yapıldığı belirlendi.
“Referans Temelli Büyüme” sistemiyle genişleyen şirketin, örgüt üyelerine iş ve finansman sağladığı, şubelerden “himmet” adıyla para topladığı ve hisse satışlarını örgüt bağlantılı kişiler üzerinden yürüttüğü saptandı. MASAK raporlarına göre, yurt içi ve yurt dışında para transferleri, faturalandırılmış ürün alımı gibi yöntemlerle gizlendi.
Gözaltına alınan 197 kişinin daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında adli işlem kaydı olduğu, 102’sinin ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. 83 kişinin ise kamu görevinden ihraç edilen isimler olduğu öğrenildi.