Edirne Valiliği'nden mülteci açıklaması: 147 bin mülteci geçti

Edirne Valiliği'nden mülteci açıklaması: 147 bin mülteci geçti
Edirne'de Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilerin bekleyişleri devam ediyor.

İstanbul başta olmak üzere Anadolu’nun pek çok kentinden Edirne’ye gelen sığınmacıların Avrupa’ya geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki bekleyişleri 18. Günü geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sınır kapılarını açtık’ açıklamasının ardından sınıra yönelen sığınmacıların gün gün sayısını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu günlerdir suskunluğunu korurken, Edirne Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, sığınmacı hareketinin başladığı günden bu yana Yunanistan’a 147.132 sığınmacının geçiş yaptığını iddia etti.

3 sığınmacı hayatını kaybetti 

Açıklamada, Yunanistan’ın sığınmacılara yönelik müdahalelerine ilişkin bilgi de verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yunanistan’ın müdahalesi sonucu 3 göçmen yaşamını yitirmiş, 214 göçmen de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yunan sınır güvenlik güçlerince yapılan sert ve insanlık dışı müdahaleler sonucunda yaralanan 1 ve hayatını kaybeden 3 göçmen ile ilgili kendileri veya yakınları tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulunulmuş, aynı muameleye maruz kalan 25 göçmen ile ilgili başvuru süreci de Türkiye Barolar Birliği’nce takip edilmektedir.”

Öte yandan Pazarkule’de bekleyen sığınmacılar, Yunanistan’ın sınır kapısını açması için yine eylem yaptı. İngilizce “Biz insanız”, “Yardıma ihtiyacımız var” yazılı dövizler taşıyan sığınmacılar, Kastanies Sınır Kapısı önünde Yunanistan’ın kapıyı açması için slogan attı.

IŞİD şüphelisi 2 kişiye gözaltı 

Anadolu Ajansı, Edirne’de Avrupa’ya geçmek için bekleyen sığınmacıların arasına saklanan IŞİD şüphelisi 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Etiketler :