Dünyanın Gözde Köşeleri! Efsane Listede Türkiye'nin Gururu 4 Yer

Dünyanın Gözde Köşeleri! Efsane Listede Türkiye'nin Gururu 4 Yer
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) tarafından 2023 yılında Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi. Seçilen köyler, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve sürdürülebilir kalkınma yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor...

Sakarya Taraklı Köyü

Sakarya'nın Taraklı ilçesine bağlı olan Taraklı Köyü, Osmanlı döneminden kalma evleri ile ünlüdür. Köyün tarihi dokusunu oluşturan evlerden yaklaşık 80 tanesi koruma altındadır. Taraklı, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle de ziyaretçilerini cezbetmektedir.

1-i70g.webp

İzmir Birgi Köyü

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Birgi Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Köyün tarihi ve kültürel zenginlikleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Birgi, Osmanlı döneminde önemli bir ticaret merkeziydi ve bu dönemden kalma birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

3-kqge-001.webp

İzmir Şirince Köyü

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince Köyü, tarihi mimarisiyle dikkat çeken turistik bir köydür. Köy, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle de ziyaretçilerini cezbetmektedir. Şirince, üzüm bağları ve şarapçılığı ile de ünlüdür.

4-vca7.webp

Nevşehir Mustafapaşa Köyü

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı olan Mustafapaşa Köyü, Kapadokya bölgesinin en güzel köylerinden biridir. Köy, tarihi Rum evleri ve kiliseleriyle dikkat çekmektedir. Mustafapaşa, 1981 yılında turizme açılmıştır ve o zamandan beri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

5-qx29.webp