"Ağacı kuraklığa dayanıklı, 3-4 adet yenildiğinde tok tutucu özelliği var"
Özkan, özellikle Avrupa'ya ihracat olduğu sürece çiftçinin ömür boyu iyi gelir elde edeceğini vurguladı.
İncirin, ağacı kuraklığa en dayanıklı meyvelerden olduğunu anlatan Özkan, "Dünyada incir üretilebilecek ülkeler de şu an incir üretmeye çalışıyorlar. Türkiye'de üretimin 2-3 katına çıkarılmasına çalışılıyor. Biz de zaten o yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. Doyurucu olduğu için 3-4 adet yenildiği zaman tok tuttuğu için dünya genelinde üretiliyor; kıtlıklarda insanlar karnını doyurabilsin diye. Geleceği parlak." diye konuştu.
Tescilden beklentilerine değinen Özkan, şunları kaydetti:
"Bursa siyah inciri, zaten bir markaydı, AB tescili ile daha iyi bir marka olduk. İncir satışlarımızın artacağına inanıyorum. Çiftçimize de ülkemize de daha fazla gelir kazandıracağını düşünüyorum. Hem maddi gelir hem Bursa siyah incirinin değeri açısından hem adımızı duyuracağımızdan dolayı çok şeyler katacağına inanıyorum. Başka illerden ihraç edilen incir, 'Bursa siyahı' adıyla satılamıyor. Mesela Aydın'dan ihraç edilen incir, 'morgöz' ismiyle satılıyor. Şu an Avrupa'da da onun önüne geçmiş olduk."