Dünyaca ünlü şirket raporladı! AKP'ye o 3 ilden kötü haber

Dünyaca ünlü şirket raporladı! AKP'ye o 3 ilden kötü haber
Source Partners, dünya genelindeki müşterileri için hazırladığı analizde Cumhur İttifakı’nın Ankara, Adana ve Antalya’yı kaybedebileceğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonucuna göre IMF’ye gidebileceği ifade edildi.

Dünya genelindeki müşterilerine hazırladığı ekonomik ve politik analizleri belirli aralıklarla sunan dünyaca ünlü araştırma şirketi Global Source Partners, Türkiye’deki seçimlere yönelik raporun sonuçlarını genel hatlarıyla açıkladı. Yapılan analize göre; AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Ankara, Adana ve Antalya’yı kaybedebileceğinin sinyallerinin görüldüğü ifade edildi.

YENİ PARTİ, ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU

Yerel seçimlerin sonuçlarının, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin siyasi yolunu etkileyebileceği ifade edilen raporda, Erdoğan ve Bahçeli’nin ekonomideki kötü gidişat nedeniyle zorda olduklarına vurgu yapıldı. AKP’nin içinden çıkan isimlerle, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen yeni siyasal oluşumun da önümüzdeki süreçte Türkiye siyasetini önemli ölçüde etkileyeceği ifade edildi.

“TÜRKİYE’DE EKONOMİK DURGUNLUK SÜRÜYOR”

Raporda, Türkiye ekonomisindeki durgunluğun sürdüğüne vurgu yapılırken, ekonomik daralmanın devam ettiğine işaret edildi. Global düzeyde, yatırımcıların gelişmekte olan pazarlara olan ilgisinin artmasına rağmen, Türkiye’ye önemli bir ekonomik girişin sağlanmadığı ifade edildi.

“SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE IMF’YE GİDİLECEK”

Mevcut siyasi ortamda, Türk ekonomisinin uzun süreli bir durgunluğa mahkum olduğuna vurgu yapılan raporda, AKP ve MHP’nin seçimlerde önemli noktaları kaybetmesi durumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IMF seçeneğini dikkate alma olasılığının daha da artacağına dikkat çekildi. Seçimlerde, Cumhur İttifakı adına herhangi bir kayıp yaşanmazsa, Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomik programa devam edileceği öne sürüldü.