Dünya Barış Günü 1 Eylül Mü, 21 Eylül Mü?

Dünya Barış Günü 1 Eylül Mü, 21 Eylül Mü?
Dünya Barış Günü'nün ne zaman olduğu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, resmi anlamda Dünya Barış Günü 1 Eylül mü yoksa 21 Eylül tarihinde mi kutlanıyor? İşte, o konuya dair merak edilenler...

Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül tarihinde dünya genelinde kutlanan bir özel gündür.Ancak Birleşmiş Milletler (BM), 7 Eylül 2001 tarihli bir kararla bu özel günü 21 Eylül olarak kabul etmiştir. BM'nin bu tarihi seçme gerekçeleri, Dünya Barış Günü'nün anlamını ve etkisini artırmayı amaçlayan özel nedenlere dayanmaktadır. Bu nedenle, tarih resmi olarak 21 Eylül olarak kaydedilmiştir.

Dünya Barış Günü, resmi olarak 21 Eylül tarihinde dünya genelinde kutlanır ve bu tarihin seçilme nedeni Birleşmiş Milletler'in almış olduğu bir karara dayanmaktadır. Daha önce, Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ettiği 1 Eylül tarihi olarak kabul ediliyordu. Ancak 7 Eylül 2001 tarihli Birleşmiş Milletler Kararı ile Dünya Barış Günü tarihi resmi olarak 21 Eylül olarak belirlendi.

Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nü dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi konusunda farkındalık yaratmak için bir fırsat olarak görür. Her 21 Eylül'de, Birleşmiş Milletler Merkezi'nde bulunan "Barış Çanı" çalınır. Bu çan, Japonya tarafından savaşlardaki insanlık dışı uygulamaların anısına yaptırılmıştır ve dünyanın farklı kıtalarından gelen çocukların bağışladığı bozuk paralarla yapılmıştır. Çanın üzerinde, "Çok Yaşa Mutlak Barış" yazısı bulunur.