DSP'ye geçenlere Kılıçdaroğlu'ndan tepki

DSP'ye geçenlere Kılıçdaroğlu'ndan tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP'den Şişli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül için, "Başka bir yerden, Eyüp’ten aday olmasını istedim. Kabul etmedi." dedi.

CHP'de iç çekişmenin söz konusu olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, istifa eden Akif Hamzaçebi'nin şu anda İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile çalıştığını kaydetti.

CHP'den istifa ederek DSP'den Şişli'ye aday olan Mustafa Sarıgül'ün aday gösterilmediği için parti değiştirerek aday olmasını doğru bulmadığını ifade etti. Sarıgül'ün Eyüp'ten aday olmasını istediğini ancak kabul etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şişli’de oylarınızı böler mi?" sorusuna, "O ayrıntıya girmek istemiyorum. Şişli’yi alacağız, göreceksiniz..." diye yanıt verdi.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının bir bölümü şöyle:

- Partinizde size karşı kırgınlık olduğunu düşünüyor musunuz?

Aday olamayanların burukluk yaşamaları, kırgınlık yaşamaları insani bir şey... Bu durumu anlayışla karşılamak gerekir. Demokrasinin de gereği budur zaten. Alkışları, eleştiri ve kırgınlıkları olgunlukla karşılayacaksınız. Aday gösterilmediği için burukluk yaşayan, bunu ifade eden arkadaşlarımıza karşı bir kızgınlık içinde olma hakkımız yok, bunu hoşgörüyle karşılama sorumluluğumuz var. Bu sadece bana dair bir yaklaşım da değil. Parti kültürümüzde olan bir yaklaşım. Halen partisine sadakatle, özveriyle bağlı yüzlerce partilimiz var ki kendileri geçmişte bulundukları mevkilere yeniden aday gösterilmediler ancak küsmediler. İl, ilçe örgütlerimizde, parti üst kademe yönetimlerinde görev almayı sürdürüyorlar ya da sade bir üye olarak partimize güç vermeye devam ediyorlar. Çünkü bu arkadaşlarımız, partililik bilincini, vatanseverliği, bir dikta yönetimine karşı verilen mücadeleye destek olma kararlılığını, herhangi bir makamda oturmaktan çok daha ulvi bir görev olarak görüyorlar. Dolayısıyla, CHP’de kimse mevkiler için bulunmuyor, bulunanlar ise zamanla partimizden ayrılıyor.

DSP'ye geçenlere sert sözler

Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve Handan Toprak Benli gibi güçlü isimlerin DSP'ye geçmesine ilişkin, "Geçen yerel seçimlerde de benzer uygulamalar oldu. Bizim aday göstermediklerimiz başka bir partiden aday oldu. Örneğin Aliağa gibi bir yeri de bu yüzden kaybettik. Bu noktada DSP’ye bir şey söylemek istemem. Nihayetinde bir siyasi partidir, tercihlerine saygı duyarız. Benim doğru bulmadığım uygulama, bir siyasi partiden belediye başkanı ya da milletvekili olan arkadaşımızın aday gösterilmediğinde başka bir partiden aday olmasıdır." diye konuştu.

Mustafa Sarıgül açıklaması 

Sarıgül hakkında ise, "Başka bir yerden, Eyüp’ten aday olmasını istedim. Kabul etmedi." dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca oyları böler mi sorusuna ise "O ayrıntıya girmek istemiyorum. Şişli’yi alacağız, göreceksiniz" yanıtını verdi.

"Sucuğun parasını geri aldım bunu da alacağım"

Özhaseki'nin Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminat ile döner dağıtmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "İyi açtınız konuyu, onu da söyleyeyim. Daha önce de Kayseri’de sucuk dağıtmıştı, o paraları geri aldım. Bunu da alacağım" dedi.

"Evren de almıştı"

Erdoğan'ın İş Bankası tartışmaları konusunda Kenan Evren'i hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Bizim gündemimizde yok. Bizim gündemimizde olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine saygılı bir partiyiz. Oradan bizim parti olarak bir çıkarımız yok. Biz sadece Ata’ya ait hisselerin temsilciliğini yapıyoruz. Kenan Evren de CHP’nin elinden hisseleri almıştı, biz her seferinde yargı kararıyla geri aldık. Gündemi bununla değiştirmek istiyorlar. Vatandaşı soğan kuyruğuna mahkûm ettiler, ben onları konuşmayayım, İş Bankası’nı konuşmamı istiyorlar. Benim gündemimde yok. " diye konuştu.

Etiketler :