Doğu Perinçek, Hasan Cemal'den nasıl kopya çekti?

Doğu Perinçek, Hasan Cemal'den nasıl kopya çekti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi çizgilerine geldiğini savunan Doğu Perinçek, üç yıl önce liberal fikirleriyle bilinen Hasan Cemal'in "İslami Kemalist" terimini kullanması dikkat çekti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da katıldığı canlı yayında '"Erdoğan İslami Kemalist oldu. Bizim savunduğumuz noktaya geldi. Bunu ben söylemiyorum analiz kurumları söylüyor. Erdoğan için 'İslami Kemalist oldu' analizleri yapılıyor. Biz ne demiştik. 'Bizim bulunduğumuz noktaya geldi' demiştik." diye konuştu.

Perinçek'in "Erdoğan, İslami Kemalist oldu" iddiası, çok değil bundan üç yıl önce liberal Hasan Cemal tarafından ortaya atılmıştı. Elbette buradan "Perinçek liberal oldu" tezi çıkmaz. Ancak, önce Hasan Cemal tarafından dillendirilen bu tez ve bu sıfat, daha sonra da aynı dönem FETÖ'cüler tarafından da sahiplenilmiş ve kullanılmıştı. Şimdi ise bu tez Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından sahiplenildi.

Fakat bu tezi sahiplenmekteki fikir farklılığını da belirtmekte fayda var. Liberaller ve FETÖ'cüler o zamanlar bu tezi ortaya atarken Erdoğan'ın "İslamcı Kemalist" olmasının kötü olduğunu, Perinçek ise bugün bunun iyi olduğunu savunuyor.

Etiketler :