Doğa Koleji'nin yeni patronu: Maaşlar ödendikten sonra yönetimdeki herkes birbirine sarıldı

Doğa Koleji'nin yeni patronu: Maaşlar ödendikten sonra yönetimdeki herkes birbirine sarıldı
Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na devrinin gerçekleşmesinin ardından yönetim kurulu başkanlığına gelen Serhat Özeren, maaşların bir bölümünün ödenmesiyle birlikte yönetimdeki herkesin duygulanarak birbirine sarıldığını ifade etti.

Aylardır öğretmen ve personellerin maaşlarının ödenmediği, emekçilerin yanında öğrenci ve velilerin de mağdur edildiği Doğa Koleji'nin satışı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Satışın gerçekleşmesinin ardından maaşların bir bölümü yatarken, İTÜ adına Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Serhat Özeren, maaşlar yattıktan sonraki süreci anlattı.

Herkes birbirine sarılarak duygulanmış

Özeren, maaşların yatmasının ardından İTÜ ve Doğa yönetimindeki herkesin birbirine sarılarak duygulandığını belirtti. Özel bir okul olan Doğa Koleji'nde artık paranın değil akademik konuların konuşulacağını ileri süren Özeren, "Artık geriye dönüş yok, yakında kalan diğer maaşlar da ödenecek" dedi.

Damat Albayrak'ın devreye girdiği süreç 'ticari sır' olduğu gerekçesiyle açıklanmadı

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre Özeren, Doğa Koleji öğretmenlerinin gösterdikleri sabır ve fedakârlık nedeniyle yılın öğretmeni olmaları gerektiğini belirtirken; ticari sır olduğu gerekçesiyle devir sürecinin ilk basamağındaki borç yükü ayrıştırmasını paylaşamayacağını ifade etti.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı olan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın da borç yükü ayrıştırma sürecinde devreye girerek sürece destek olduğu ifade edildi.

Serhat Özeren şöyle devam etti:

"Bankalarımızın genel müdürleri elini taşın altına koydu. Bu bir şirket kurtarma operasyonu değil, Doğa Koleji’nin yeniden yapılandırılma sürecidir. Bankalar, Doğa Koleji’ne hizmet sağlayan şirketler ve tüm unsurlar analiz edildi. İlk başta İTÜ Vakfı olarak ortaya çıktık. Ancak ikinci açıklamada süreç İTÜ üzerinden ilerlemeye başladı. Borç yükü  bir yana asıl önemli konu öğretmen ve personel maaşlarıdır. Ara çözüm geliştirdik. Biz Doğa’ya para vermiyoruz, borçları ödeyip yapılandırıyoruz. Doğa’yı yönetim olarak devraldık. Saçaklıoğlu Ailesi’ne bir para ödemedik."

Etiketler :