Doğa Koleji'nde maaşlar hâlâ ödenmedi: Metal Yapı, okulu rehin göstermiş

Doğa Koleji'nde maaşlar hâlâ ödenmedi: Metal Yapı, okulu rehin göstermiş
Aylardır çalışanların maaşlarını ödemeyen Doğa Koleji'nde İTÜ Vakfı'na satıldığı haberleri çıksa da çalışanların maaşları hâlâ ödenmedi. Sebebi ise Metal Yapı'nın Doğa Koleji'ni rehin göstermesi.

Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satıldığı yönündeki haberler sonrası rahat bir nefes alan çalışanlar ve veliler, krizin hâlâ geçmemesi üzerine yeniden tepki göstermeye başladılar.

Doğa Koleji, İTÜ Vakfı'na değil İTÜ'ye satılmış olarak görünürken, vakfın sitesinde de konuyla ilgili açıklama yapılmadı. İTÜ ise yaptığı açıklamada vakfın adını dahi geçirmedi.

Gerçek Gündem'den Yurdagül Uygun'un haberine göre, uzayan satış işlemlerinin nedeni borçların ayrıştırılması. Metal Yapı, borçlarını ödeyemediğinde en kârlı kurumu olan Doğa Koleji'ni rehin gösterdiği için bu işlem de arap saçına dönmüş durumda.

Eğitimin özelleştirilmesi ve bir eğitim kurumunun borçlara karşı rehin gösterilmesi, özel sektörün eğitime verdiği önemi gözler önüne sererken; birçok öğretmen, personel, veli ve öğrenci mağdur duruma düşüyor. Veliler ve çalışanlar, Metal Yapı'dan Doğa Koleji üzerinden aldığı kredilerle yaptığı işleri açıklamaya davet ediyor.

Etiketler :