Diyarbakır'da Ölü Sayısı 4'e Yükseldi!

Diyarbakır'da Ölü Sayısı 4'e Yükseldi!
 Diyarbakır'da Yeni İhya Der Şube Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen suikast ve ardından çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Baran'ın öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda ölen 2 kişinin isemlerinin Bayram...

 Diyarbakır'da Yeni İhya Der Şube Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen suikast ve ardından çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Baran'ın öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda ölen 2 kişinin isemlerinin Bayram Özelçin ile Emin Ensen olduğu belirtildi. Akşam saatlerinde ise merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde bir apartmanda düzenlenen silahla saldırıda ise Bayram Dağkan öldürüldü. Böylece Dağkan ile birlikte olaylarda öldürülenlerin sayısı 4'e yükseldi.

VALİLİK 6 KİŞİ GÖZALTINDA, SİLAHLAR ELE GEÇTİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylara ilişkin düzenlediği operasyonlarda toplam 6 kişiyi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği'nden, şüphelilerle birlikte silahların ele geçirildiği belirtilen açıklama şöyle denildi İlimizde gerçekleşen silahlı saldırı olayları ile ilgili olarak şu ana kadar, daha önce yakalanan 3 kişi de dahil olmak üzere, toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup bu kişilerin beraberinde 4 adet kalaşnikof tüfek ve 8 adet şarjör, 1 adet Uzi marka otomatik silah ve buna ait 2 şarjör, 4 adet av tüfeği ve bol miktarda fişek, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet Glock tabanca, 5 kutu 9 mm mermi, çok sayıda av fişeği, 5 adet sopa ve 1 adet dürbün ele geçirilmiştir. Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

İHYA-DER AÇIKLAMASI

Merkezi İstanbul'da bulunan İhya-Der, Diyarbakır'da öldürülen Aytaç Baran'ın kendi dernekleriyle ilgisi bulunmadığını açıkladı. Açıklamada, öldürülen Baran'ın Yeni İhya Der Başkanı olduğu ve kendi dernekleriyle ilişkileri bulunmadığı belirtildi.