Diyanet Yine Şaşırtmadı!

Diyanet Yine Şaşırtmadı!
Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı yine şaşırtmadı. Son 8 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım’a denk gelen Cuma hutbelerinde Atatürk'e yer vermemeye devam ediyor. Diyanet, Atatürk'ü anmadığı için tepki ile karşılaşınca geri adım atmak zorunda kaldı.

Diyanet’in Cuma hutbesinde yine Atatürk yok

Gündeme ilişkin konularda mesaj verilen ve çeşitli çağrılar yapılan cuma hutbelerinde son dönemde ulusal gün ile bayramlara yer verilmemesi ve Atatürk’ün anılmaması tepki çekiyordu.

Diyanet, bu tutumunu bugün de sürdürdü. Tam 10 Kasım’a denk gelen cuma hutbesinde yine Atatürk’e yer verilmedi ve de anılmadı. “Azim ve gayret sahibi bir mümin olabilmek” başlıklı hutbede, Filistin’de yaşananlara değinildi.

GERİ ADIM ATTI

Cuma hutbesinde kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermeyen Diyanet, tepkilerden sonra geri adım attı.

Diyanet,10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk'ü andı.

Mesajda, "Kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne eriştiğimiz Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85'inci yılında saygı ve minnetle yad ediyoruz. Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve değerlerimizi güçlendirerek geleceğe taşımayı, kahraman ecdadımıza ve şanlı tarihimize karşı vefa borcu olarak görüyoruz. Onurlu bir mazinin evlatları olarak bugün bizlere düşen, medeniyet değerlerimizi ihya etmek; devletimizin bekası ve milletimizin refahı için var gücümüzle çalışarak ecdadımızın tertemiz mirasını yarınlara taşımaktır" denildi.

Etiketler :