DİSK'ten miting kararı ve '23 Haziran' açıklaması

DİSK'ten miting kararı ve '23 Haziran' açıklaması
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Başkanlar Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantıda 15 Haziran'da İstanbul Kartal'da kıdem tazminatı için miting düzenlenmesine karar verilirken, 23 Haziran seçimi için de açıklama yapıldı.

 

DİSK, kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi haklarına sahip çıkmak ve hak hukuk adalet mücadelesini kazanmak için 15 Haziran’da İstanbul Kartal’da miting düzenleme kararı aldı. DİSK Başkanlar Kurulu'nun açıklamasında, "23 Haziran seçimleri aynı zamanda, iktidar tarafından 10 Nisan 2019’da ilan edilen ve işçilerin hakları açısından ciddi tehlikeler içeren ‘dönüşüm adımlarına’ dair de bir referandumdur" denildi.

15 HAZİRAN'DA İSTANBUL KARTAL'DA MİTİNG DÜZENLENECEK

Başkanlar Kurulunu toplayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi haklarına sahip çıkmak ve hak hukuk adalet mücadelesini kazanmak için 15 Haziran’da İstanbul Kartal’da miting düzenleme kararı aldı.

"23 HAZİRAN'DA İŞÇİ HAKLARI DA OYLANACAK"

27 Mayıs’ta DİSK Genel Merkezinde Başkanlar Kurulunu toplayan DİSK sonuç bildirgesini açıkladı. YSK’nin İstanbul’da seçim iptali kararı için “Partiye göre hukuk’ içtihadı üreterek adalete ve demokrasiye çok büyük bir darbe vurmuştur” denilen açıklamada, 23 Haziran’dan sonra işçilerin haklarına yönelik ciddi tehlikeler içeren ‘dönüşüm adımları’nın yaşama geçirileceğinin ilan edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, “23 Haziran’da sadece bir belediye başkanı seçilmeyecek, seçimlerle iktidarı değiştirme/uyarma hakkının ve demokrasinin geleceğine dair bir referanduma gidilecektir. 23 Haziran seçimleri aynı zamanda, iktidar tarafından 10 Nisan 2019’da ilan edilen ve işçilerin hakları açısından ciddi tehlikeler içeren ‘dönüşüm adımlarına’ dair de bir referandumdur. Emeğin başkenti İstanbul’da işçilerin tercihi, bir yandan demokrasi ve adalet mücadelemizi; bir yandan da kıdem tazminatı hakkı, insanca yaşanacak ücret hakkı, güvenceli çalışma hakkı, emeklilik hakkı mücadelemizi güçlendirecek yönde olmalıdır” ifadeleri yer aldı.

15-16 HAZİRAN’IN YILDÖNÜMÜ

15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinin 49’uncu yılında bu görkemli direnişin ve bugün işçi sınıfının karşı karşıya olduğu tehlikelerin işçilere anlatılmasının önemine dikkat çeken DİSK Başkanlar Kurulu açıklamasında şöyle  denildi: “15-16 Haziran’ın ışığında haklarımızı savunuyoruz” konulu bildiri, afiş çalışmaları, işyeri toplantıları, bölge temsilciler kurulları vb. aracılığıyla ülke çapında yaygın bir aydınlatma çalışmasının başlatılmasına karar vermiştir. DİSK Başkanlar Kurulu, işçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere haklarına sahip çıkma iradesini bir kez daha göstermek, işçilerin “hak, hukuk, adalet” mücadelesini yükseltmek hedefiyle 15 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Kartal’da bir miting düzenlenmesine karar vermiştir.

Etiketler :