Dinimizi, Allah'ımızı anlatamamışız

Dinimizi, Allah'ımızı anlatamamışız
Zonguldak Vali Vekili Murat Kütük, "Bugün dünyada 'İslam' kelimesiyle 'terör' kelimesini yan yana getirebiliyorlarsa gerçekten biz kendimizi anlatamamışız. Demek ki bizler güzel anlatamamışız dinimizi, peygamberimizi, Allah'ımızı"...

Zonguldak Vali Vekili Murat Kütük, "Bugün dünyada 'İslam' kelimesiyle 'terör' kelimesini yan yana getirebiliyorlarsa gerçekten biz kendimizi anlatamamışız. Demek ki bizler güzel anlatamamışız dinimizi, peygamberimizi, Allah'ımızı" dedi.

Zonguldak Müftülüğü'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılışında İl Müftüsü Mürsel Öztürk ile Vali Vekili Kilimli Kaymakamı Murat Kütük konuşma yaptı. Vali Vekili Kütük, Hazreti Peygamber'in yaratılmışların en şereflisi olan insanın en şereflisi olduğunu söyledi. Kütük, Hazreti Peygamber'in cahiliye devrinde, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü, hakkın, hukukun ayaklar altında olduğu bir dönemde dünyayı şereflendirdiğini ifade etti. Ancak şu anda da yeni bir cahiliye dönemi yaşandığına işaret eden Kütük, şöyle konuştu: "Bir yanda tetiği çeken, bombayı atan 'Allahuekber' derken, öbür tarafta ölen şehadet kelimesi getiriyor. İşte bu cahiliye döneminde peygamberimizi, İslamı, Kuran'ı tekrar yaşamaya başlamamızın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu cahiliye döneminde sizlerin, bizlerin, din adamlarının, ilim adamlarının hepsinin günahı vardır. Demek ki bizler güzel anlatamamışız dinimizi, peygamberimizi, Allah'ımızı. Bugün eğer dünyada 'İslam' kelimesiyle 'terör' kelimesini yan yana getirebiliyorlarsa gerçekten biz kendimizi anlatamamışız. Umuyorum ki İslam'ı, peygamberimizi en güzel şekliyle insanlara anlatıp, tanıtıp bu cahiliye döneminden kurtulmak için elimizden geleni yapacağız."

Açılış konuşmalarının ardından Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Faruk Bayraktar konferans verdi.