Din tüccarına tepki yağıyor!

Din tüccarına tepki yağıyor!
AKP, yerel seçimler için vaatlerini neredeyse ‘cennetten arsa vermeye’ kadar vardırdı. AKP’li Yılmaz, partisinin adayına oy vermenin kıyamet gününde kurtuluş belgesi olacağını söyledi. Yılmaz’a siyasilerden ve sosyal medyadan tepki yağdı

Milli Savunma ve Milli Eğitim bakanlıkları yapan AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas adayına oy isterken skandal ifadeler kullandı. Yılmaz, AKP’li adaya oy vermenin kıyamet günü kurtuluş belgesi olacağını söyledi.

Daha önce Millî Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış olan İsmet Yılmaz, önceki akşam Sivas’ta AKP Gençlik Kolları üyelerinin sorularını yanıtlarken AKP’nin adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken şu skandal ifadeleri kullandı. Yılmaz, “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum” dedi.

TEPKİ YAĞDI

Yılmaz’ın kullandığı ifadeler sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Sosyal medyadaki tepkilerin bazıları şöyle:

Barbaros Şansal: Hepsi Allah’a şirk koşup din satıyorlar! Dininizde boğulun!

Veli Ağbaba: Dini siyasete alet etmekten yorulmadılar. Seçimlere doğru Cennet’ten yer dağıtmaya başlayacaklar.

‘CEHENNEME ÇEVİRDİLER’

HDP Grup Başkanvekili ve partisinin Kars adayı Ayhan Bilgen de, Yılmaz’ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabından konuya dair bir paylaşım yapan Bilgen, “Bir partiye oy vererek cennete gideceğini zannedenler yaşadıkları dünyayı cehenneme çevirirler” dedi.

Yılmaz’ın sözleri hakkında BirGün’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise,“İsmet Yılmaz bu memlekette Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Yılmaz hesaplaşma gününde dediği şekilde beraat belgesini din istismarı ile mi alacak? Din istismarı ile mi kapıları açacak?” dedi. Erkek şöyle devam etti: “Anayasa’nın başlangıç kısmında ‘kutsal din duygularının devlet ve politika işlerine kesinlikle karıştırılmayacağı’ yazar. Kutsal din duygularını politikaya bu kadar karıştırmak ve dini bu kadar istismar etmek çok yazık. Memlekete yazık ediyorlar.

Bizim büyük bir uzlaşmaya, çağdaş bir yaşama ihtiyacımız var. Bir seçim kazanabilmek uğruna Ortaçağ’da olduğu gibi din istismarı yapılıyor. Cennetten tapu satmaktan bu anlayışın ne farkı var?

Yerel seçimlerde hizmet yarışı yapılır. Belediyecilik yarışı yapılıp bunlar konuşulması gerekirken sadece din istismarı yapılıyor. Ekonomik kriz çok derinleşiyor. İnsanlar ekonomik gerekçelerle intihar ediyor. Esnaf kepenk kapatıyor, şirketler iflas ediyor. Ekonomik kriz konuşulmasın diye bunlar konuşuluyor.”

İlgili Haberler
Etiketler :