Dikkat: Fotoğraflarınız müstehcen sitelerde karşınıza çıkabilir!

Dikkat: Fotoğraflarınız müstehcen sitelerde karşınıza çıkabilir!
Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle ortaya çıkıyor. Bu seferki yöntemleri ise ise müstehcen içeriklerin paylaşıldığı ‘Fansly’ isimli site. Bu kişiler, hedef olarak Instagram’da hesabı gizli olmayan kadın kullanıcıları seçiyor. Sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflar alınarak Fansly’de hesap oluşturuluyor ve cinsel içerikli video paylaşılıyor. Mağdurların üzerinden para kazanılıyor

Son dönemde artan dolandırıcılık faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların yeni furyası, Instagram’dan buldukları herhangi bir kadın kullanıcı adına açtıkları müstehcen siteden para kazanmak. Bu yöntemin ilk adımı Instagram’da başlıyor. Hedef olarak seçilen kişi adına önce sahte bir Instagram hesabı oluşturuluyor.

LİSTENİZDEKİ ERKEKLERE MESAJ GİDİYOR!

Bu kişi adına oluşturulan hesabın profil kısmına cinsel içerikli ifadeler yazılıyor. Ardından mağdurun takip ettiği tüm erkek kullanıcılara istek ve mesaj atılarak profile davet ediyorlar. Ayrıca, mağdurların tanıdıklarından sahte hesap üzerinden borç para isteğinde bulunuyorlar.

FOTOĞRAFI GÖRMEK İÇİN PARA ÖDEME ŞARTI VAR

Asıl kazanç elde etme suçu ise, Fansly’de mağdur adına açılan sayfada gerçekleşiyor. Açılan sahte Instagram hesabına, mağdurun adına açtıkları Fansly profilinin linki ekleniyor. Mağdurların Instagram fotoğrafları kullanılarak açılan sayfada başkalarına ait pornografik içerikler paylaşılıyor. Paylaşılan içeriklerin daha fazlasını görmek için, sistem kullanıcılara ücret karşılığında aylık abonelikler sunuyor.

whatsapp-image-2024-01-15-at-11-13-14-2.jpeg

whatsapp-image-2024-01-15-at-11-11-58.jpeg

MAĞDURLARIN ŞİKÂYETİ DİKKATE ALINMIYOR

Instagram hesabı şikâyetler sonucu kapansa da mağdurlar adına açılan sahte Fansly profilini kapatmanın yolu ise savcılıktan geçiyor. Benzer mağduriyeti yaşayan onlarca kadın var. Çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışan kadınlardan bir kısmı “Aynı olay ikinci kez başıma geliyor” ifadelerini kullandı. İlgili yerlere şikâyet ettiklerini dile getiren çok sayıda mağdur, halen daha adlarına açılan ‘Fansly’ hesabının kapanmadığını belirtiyor.

whatsapp-image-2024-01-15-at-11-13-14-1.jpeg

‘ŞİKÂYET ETSEM DE HESAP KAPANMADI’

Seslerini duyuramayan kadınlar mağduriyetlerini sosyal platformlarda dile getiriyorlar. E. isimli bir mağdur, “Ben de bir Fansly kurbanıyım. Adıma sahte bir hesap açılmış. Görüntülere ulaşmam engellenmiş. Instagram'dan da engellenmiş fakat benim adımla orijinal olmayan hesapları zevkle kullanıyorlar. Çözümü ne bilmiyorum. Şikâyetle de kapanmadı çözüm arıyorum” sözleri ile yaşadığı sorunu dile getirdi.

Etiketler :