Devlet Bahçeli'den hükümete teklif: Sınavı tamamen kaldıralım

Devlet Bahçeli'den hükümete teklif: Sınavı tamamen kaldıralım
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasının başında değişen TEOG ve üniversiteye giriş sistemindeki değişiklikleri sert dille eleştirdi. Hükümete teklifim şudur: Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım.

Milli eğitim istikbal demektir istiklalin güvencesidir. Milli eğitim sistemindeki karmaşa acilen çözülmelidir.

Milli eğitimde her bakan değişikliği yeni bir politikaya kapı aralıyor yeni bir uygulama getiriyorsa durup düşünmeliyiz. Hükümetin politikası önemlidir.

TEOG’dan sonra üniversite sisteminde de değişiklik yapıldı. YGS ve LYS kaldırıldı. Her sınav sistemi yeni sorunlara neden olmuştur.

Üniversite sınav sistemindeki gelgitler kafa karışıklığı maalesef son bulmuş değildir. Öğrencilerimiz huzursuz anne babalar kaygılıdır.

Karşımızdaki mesele sınav sistemini değiştirerek çözülemez. Ağır hastalar pansumanla tedavi edilemez. Gün kurtarılır ama yarınlar kaybedilir.

Hükümete teklifim şudur: Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Haydi Türk gençliğinin ümüğünü sıkan üniversite sınavını kaldırma konusunda da işbirliği yapalım.

ORTADA DIŞ POLİTİKA DENGESİ Mİ KALDI?

Irak ve Suriye uçurumun kıyısında parçamanma ve dağılmanın eşiğinde. Peşmerge başı yanlış üstüne yanlış yapmıştır. Barzani’nin korsan referandumundan sonra bölgede tansiyon daha da yükseldi.

Barzani PKK cinayet ittifakında hedef Türkmenlerdir. PKK’nın Kerkük’te yuvalanması Türkiye için milli güvenlik meselesidir. Barzani Türkmenleri topluca katlederse nasıl sessiz kalırız.

Barzani ses çıkartmaz. PKK’ya zeytin dalı uzatır. 82 Kerkük deriz kızarlar. 83 Musur deriz nöbet geçirirler.

Dış politika dengesiymiş. Neyin dengesi. Ortada denge mi kaldı.

Bu iki ayaklı kırım kongo kenelerine Türk milleti mutlaka hesap soracaktır. Kerkük’te PKK’nın konuşması Türkiye için alarmdır.

Etiketler :