DEVA Partili kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi' için Danıştay'a yürüdü: Yürütmeyi durdurma davası açtı

DEVA Partili kadınlar 'İstanbul Sözleşmesi' için Danıştay'a yürüdü: Yürütmeyi durdurma davası açtı
DEVA Partisi üyesi kadınlar, Danıştay önünde basın açıklaması yaptı.

DEVA Partisi üyesi kadınlar, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ayrılmasına karşı Danıştay’da dava açtı.

Parti genel merkezinde bir araya gelen kadınlar, araçlar ile Danıştay’a yakın bir noktaya geldi. Ellerinde “DEVA yaşatır”, “Şiddet sustukça çoğalır”, “Şiddete suskun kalmayacağız”  dövizleri ile Danıştay’a yürüyen kadınlar, burada basın açıklaması yaptı.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, geçtiğimiz günlerde başlattıkları “DEVA Yaşatır” kampanyası kapsamında adalet sağlanana kadar susmayacaklarını kaydetti. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin dört bir yerinde dava açtıklarını ifade eden Esen, “Bahaneleri bırakın şiddete uğrayan kadınların sesini duyun. Şiddetsiz bir ülke, dünya istediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. İstanbul Sözleşmesi bir anda ortaya çıkmadı. İstanbul Sözleşmesi’nin hazırlanmasında kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın örgütlerinin isyanı vardı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Naide Opuz kararı vardı” dedi.