Depremin Simge Binasıydı: Yıkılacak Mı?

Depremin Simge Binasıydı: Yıkılacak Mı?
6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş'ta ayakta kalan neredeyse tek bina İnşaat Mühendisleri Odası'nın binası oldu. Depremin simge binası için yıkım planı olduğu iddia edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası'nın binası Kahramanmaraş depremlerinin simgesi haline geldi. Çevresindeki tüm binalar yıkılmış, tek ayakta kalan yapı ise o olmuştu. Simge binanın yıkılacağı iddia edildi.

T24'e konuşan Kahramanmaraş İMO Şube Temsilcisi Ökkeş Buğra Dalkıran, binanın yıkılıp yıkılmayacağı konusunda kendilerine bir bilgi verilmediğini ancak rezerv alan ilan edilen kent merkezine ilişkin planlarda binanın yok sayıldığını gördüklerini ifade etti.

3.png

"YIKILACAĞI SÖYLENTİLERİ VAR"

Dalkıran, rezerv alan ilan edilen bölgelerde, yıkım kararı alındığında gidilecek bir yol kalmadığına dikkati çekerek, “Bu bina depremin simgesi haline geldi. Hiç zarar görmeden ayakta kaldı. Belki bir kısmının müze olarak değerlendirilmesi bile düşünülebilir. Buna rağmen yıkılacağı söylentilerini duyuyoruz ve planlarda bu binanın yok sayıldığını görüyoruz” dedi.