Deniz Zeyrek'ten 'kaz yemeği' yanıtı

Deniz Zeyrek'ten 'kaz yemeği' yanıtı
Kaz tanıtım yemeğinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve gazetecilerle bir araya gelen Sözcü yazarı Deniz Zeyrek tartışma konusu olan yemekle ilgili iddialara tek tek yanıt geldi.

Zeyrek “Madem sıradan bir kaz yemeği bu kadar büyütüldü, kaz meselesini ve bizim için neden önemli olduğunu biraz daha açmak isterim” dedi.

“Kaz hırsızlık yapmaz, haram yemez. Sadece ait olduğu ailenin hayatında (bahçesinde) beslenir” diyen Zeyrek, ” Kazı köyün kadınları besler. Hem aileye ayırırlar, hem satarlar. Kazın geliri de doğrudan kadınındır ve çocukların, özellikle de kızların öğrenim masrafları için kullanılır. Kars’ta Ardahan’da kız çocukları bu kadar fazla okuyorsa, anaların yetiştirdiği o kazların katkısı büyüktür.

Zeyrek, “Yemekte kaz varsa masada yalan yoktur, riya yoktur. Kaz yemeği lezzetlidir, rakıyla da şarapla da çok güzel gider” ifadelerini de kullandı.

Zeyrek Yemekle ilgili yazılanlara ise tek tek yanıt verdi. Zeyrek Fatih Altaylı’ya, Akif Beki’ye, Ahmet Hakan’a, Ertuğrul Özkök’e verdiği yanıtların yanı sıra, Küfürlü, hakarete varan yorumlar yapanlara ise ” Nazarımda kazın ayağı kadar kıymetiniz yok ki yanıt vereyim” dedi.

İşte Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü:

Şimdi gelelim yemekle ilgili yazılanlara yanıtlarıma:

Fatih Altaylı’ya: “Kimin ne içtiğinden kime ne” diyen biri olarak “su içtiler” yanıtım “savunma” değil “yalanı düzeltme” idi.

Akif Beki’ye: Borcum olsun.

Ahmet Hakan’a: Kaz, bulgur pilavı ve hoşafa “şatafatlı” diyeceksek badem sütü, ejder meyvesi, kornişona sarılı dana rozbif, tartalet içinde humus, susamlı levrek olan yemekler için hangi başlığı seçeceğiz?

Ertuğrul Özkök’e: Masanın kuruluğu, menünün sadeliğinden, bizim köylülüğümüzdendi.

Küfürlü, hakarete varan yorumlar yapanlara: Nazarımda kazın ayağı kadar kıymetiniz yok ki yanıt vereyim.

Etiketler :