Deniz Baykal’a frak arayışı

Deniz Baykal’a frak arayışı
TBMM Başkanlığı yapacak olan Deniz Baykal için frak arayışı sürüyor.Yeni Yasama döneminin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla geçici TBMM Başkanlığı yapacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, frak dikilecek.Baykal...

TBMM Başkanlığı yapacak olan Deniz Baykal için frak arayışı sürüyor.

Yeni Yasama döneminin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla geçici TBMM Başkanlığı yapacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, frak dikilecek.

Baykal için piyasa araştırması yapıldı. 2 bin liralık Vakko marka frak pahalı geldi. Baykal’ın tercihine göre bin 200 liraya, Sarar ya da Beymen firmasına sipariş verilecek. Frak, Deniz Baykal’ın ölçülerine göre dikilip, TBMM’ye teslim edilecek.

FİYAT ALINDI

 

Meclis Genel Sekreterliği, Baykal’ın giyeceği frak konusunda Vakko, Sarar ve Beymen firmalarından teklif alındı. Vakko’nun 2 bin lira olan frak fiyatı pahalı gelince, diğer iki firma üzerinde karar kılındı. Frağın, Beymen’de bin 200, Sarar’da ise bin 100 TL olduğu bildirildi.

Geçen yasama döneminde geçici Meclis Başkanlığı yapan CHP İstanbul milletvekili Oktay Ekşi’ye Beymen, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e ise Sarar firmasından frak diktirilmişti. Baykal’a yeni Meclis Başkanı seçilene kadar vekalet edeceği dönemde, Cemil Çiçek’in kullandığı 0001 plakalı Mercedes makam aracı da tahsis edilecek.