Demirtaş :HDP Yaptırıyor Diyecek Kadar Alçaldılar

Demirtaş :HDP Yaptırıyor Diyecek Kadar Alçaldılar
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'daki ikinci durağı Pendik oldu.Pendik'te toplanan partililere seslenen Demirtaş, "Dün Diyarbakır'da yapılan, sıradan bir saldırı değil. Planlı, programlı bütün ülkeyi...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'daki ikinci durağı Pendik oldu.

Pendik'te toplanan partililere seslenen Demirtaş, "Dün Diyarbakır'da yapılan, sıradan bir saldırı değil. Planlı, programlı bütün ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin hesaplı bir katliam girişimiydi. Bizi can evimizden vurup bütün ülkeye kaos yaymak istediler. Diyarbakır halkı da o alçakca saldırıya rağmen metanetini, sabrını korudu. İnsanlar sabırlarını korudu. İstiyorlardı ki izdiham olsun binlerce insan yaşamını yitirsin. Halk dikkatli, sabırlı davrandı. Halkımız birbirini ezmek yerine el ele tutuştu. Buradan bütün Diyarbakırlılara teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

"ONLAR YAŞASAYDI BİZ KAZANMASAYDIK"

"Ne kadar çılgınlaştıklarını görüyoruz" diyen Demirtaş, "Şimdi iktidardan düşme olasılığınız olunca niye panikliyorsunuz, korkuyorsunuz. Bunlar için koltuk, insan onurundan değerli. Dün Diyarbakır'da 2 insanımızı kaybettik. Ondan önce Erzurum'daydım. Parti şoförümüzü minibüsüyle diri diri yakmak istediler. Tek bir arkadaşımızın tırnağını 550 milletvekili koltuğuna değişmem. Onlar yaşasaydı biz kazanmasaydık" diye konuştu.

"TIRNAĞINIZA BEN BİN DEFA KURBAN OLURUM"

Selahattin Demirtaş, "Koltuklarını kaybetmemek için neler yaptılar. Bütün ülkeyi felakete sürüklemeyi göze aldılar. Eninde sonunda bu iktidar size yar olacak değil elbet bir gün düşeceksiniz. Bu paniğin korkunun nedeni ne. Neden korkuyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Bu saldırıları HDP yaptırıyor dediler, bu kadar alçaldılar" ifadesini kullanan Demirtaş, "Zannediyorlar ki biz de onlar gibiyiz. Biz de saraydaki gibi bütün ülkeyi ateşe veririz. Sizin o tırnağınıza ben bin defa kurban olurum. Dün orada bedeni parçalanan arkadaşlara ben bin defa kurban olurum" diye konuştu.