Demirören'e devredilmişti: Sayısal Loto tartışması büyüyor

Demirören'e devredilmişti: Sayısal Loto tartışması büyüyor
Milli Piyango İdaresi ile ilgili ciddi iddiaların 3 klasör oluşturduğunu söyleyen eski CHP Milletvekili Atilla Kart, kurum içinde inceleme ve soruşturma yapılmasını istedi.

Sayısal Loto'nun son çekilişinde de 10.2 milyon TL değerindeki para ödülü 6. kez devretti. Ayrıca Sayısal Loto çekilişinde küreden şanslı sayıların 01-34-35-36-37-38 olarak çıkması tartışmaları alevlendirdi.

Milli Piyango çekilişleriyle ilgili iddiaları sık sık gündeme getiren eski CHP Milletvekili Atilla Kart, 2011 yılından beri Milli Piyango İdaresi ile ilgili ciddi iddiaların ortaya atıldığını, gelen ihbar ve bilgilerin yaklaşık 3 klasör oluşturduğunu söyledi.

"SORUŞTURULMASI LAZIM"

Kurum içinde bir inceleme ve soruşturma yapılmasını isteyen Kart, "İddialar soruşturulmadığında kurum şaibe altında kalıyor. Milyonlarca yoksulun umut bağladığı bir kurumdan söz ediyoruz. Bakıyorsunuz ihtimal hesaplarıyla izah edilemeyecek yüksek sayıda ikramiyelerin benzer ilçelere çıktığını görüyorsunuz. Bunların soruşturulması lazım" diye konuşuldu.

Milli Piyango tarafından yapılan çekilişlerin canlı yayınlanmamasını eleştiren Kart, "Çekilişleri niye canlı yayınlamıyorsunuz? diye sorduğumuzda 'TRT bizden canlı yayınlar için çok yüksek meblağlar istiyor' denildi. Konuyla ilgili bakanlığa sorduğumuzda hiçbir somut gerekçe gösterilmiyor' dedi.

"İDDİA ORTAYA ATABİLMENİZ İÇİN YARGI KARARI ALINMIŞ BELGE GEREKİYOR"

Habertürk canlı yayınında soruları yanıtlayan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, "Kurum içi soruşturma yapılsın" çağrılarıyla ilgili olarak, "Milli Piyango İdaresi rutin olarak denetlenen biri kurumdur. Türkiye'nin en saygın, en itibarlı kuruluşlarından birisidir. 2019 yılbaşı çekilişinde 37 milyonun iştirak ettiği bir kuruluştan söz ediyoruz. Bir iddia ortaya atabilmeniz için yargı kararı alınmış bir belge olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :