DEM Parti MYK sonrası açıklama! "Silah bırakan herkes yasal güvencelerden faydalanabilmeli"
DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı. Toplantıda İmralı görüşmeleri, Meclis’te kurulan süreç komisyonunun raporu, 27 Şubat açıklaması ile 8 Mart ve Nevroz hazırlıkları ele alındı.
Toplantının ardından açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin adımların gecikmeden atılması gerektiğini söyledi. Yasal düzenleme gerektirmeyen başlıklarda hızlı hareket edilmesi çağrısında bulunan Doğan, “Silah bırakan herkes ayrımsız bir şekilde yasal güvencelerden faydalanabilmeli” dedi.
Son Dakika | Erdoğan'dan "İmralı Statüsü" yanıtı!
“TAKVİM ERTELENMEMELİ”
Meclis’te kurulan süreç komisyonunun hazırladığı rapora da değinen Doğan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rapora ilişkin “tarihi bir metin” değerlendirmesini hatırlattı. Raporun yalnızca öneriler içeren bir metin olarak kalmaması gerektiğini vurgulayan Doğan, somut adımların atılmasını istedi.
Kürt meselesine ilişkin MHP ve AKP yetkililerinden gelen açıklamalara da dikkat çeken Doğan, kamuoyunda daha önce duyulmamış sözlerin dile getirildiğini ancak bu açıklamaların gereğinin yerine getirilmediğini savundu.
Doğan, sürecin zamana yayılmaması gerektiğini belirterek, “Bir an önce seri adımlar atılmalı, yasal düzenleme gerektirmeyen adımlar hemen atılmalı” ifadelerini kullandı.
27 ŞUBAT'TA AÇIKLAMA YAPILACAK
Abdullah Öcalan'ın örgütü feshetme çağrısının birincı yılı olduğuna dikkati çeken Doğan, 27 Şubat'ta bir açıklama yapacaklarını bildirdi. Doğan, Öcalan'ın yeni yazılı mesajının da bu toplantıda kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.