Davutoğlu'nu Siliyor!

Davutoğlu'nu Siliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan belirli zamanlarda bakanlık müsteşarları ile Kaçak Saray'da özel toplantılar yapıyor.Göreve geldikten sonra Bakanlar Kurulu’na defalarca başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunun yanısıra bakanlık...

Cumhurbaşkanı Erdoğan belirli zamanlarda bakanlık müsteşarları ile Kaçak Saray'da özel toplantılar yapıyor.

Göreve geldikten sonra Bakanlar Kurulu’na defalarca başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunun yanısıra bakanlık müsteşarlarını da Saray’a çağırdığı ortaya çıktı.

Başbakan Davutoğlu’nun bilgisi dışında bakanlarla doğrudan görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanların bilgisi dışında da bakanlık müsteşarları ile zaman zaman bir araya geldiği ileri sürüldü. Ankara kulislerindeki bilgiye göre göreve geldiği günden bu yana Başbakan Davutoğlu’nun bazı icraatlarından memnun olmayan Erdoğan, bakanları sürekli olarak AK Saray’da ağırlıyor. Erdoğan ile sürekli görüşen bakanlar arasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Adalet Bakanı Kenan İpek, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile görüşüyor.

ÜÇ BAKANA MESAFE

Erdoğan’ın son dönemlerde Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile ciddi mesafe koyduğu belirtildi. Saray’dan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bununla da yetinmiyor.

GÖLGE BAKANLAR

Özellikle bürokrasi işleyişini yakından takip etmek için bakanlık müsteşarları ile yakından takip ediyor. İddiaya göre müsteşar organizasyonunu bizzat İçişleri eski Bakanı Efkan Ala yapıyor. Toplantılar bazen geniş katılımlı olduğu gibi gruplar halinde de gerçekleştiriliyor. Bunun yanında Erdoğan, müsteşarlarla birebir toplantılar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşarı Faruk Özçelik , Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Sanayi Bakanı Müsteşarı Ersan Aslan, Hazine Müsteşar Vekili Cavid Dağdaş ve Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de Erdoğan ile sürekli görüşen isimlerden.

HAKAN FİDAN'A SINIRLAMA

Erdoğan’ın AK Saray’da sürekli olarak ağırlığı bakanlık müsteşarları arasında yer almayan isimler arasında Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Korgeneral Sezai Bostancı yer alıyor. Bunun yanısıra Erdoğan’ın önce AKP adaylığı için istifa eden sonra görevine geri dönmek zorunda kalan Milli İstihbarat Müsteşarı Hakan Fidan’la sadece “Devlet Günü” çerçevesinde haftada bir görüşüyor.

BAŞBAKAN RAHATSIZ

Bu arada Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aşıp bakanlar ve müsteşarlarla doğrudan görüşmeler yapmasından çok rahatsız olduğu belirtildi. Davutoğlu’nun bu tepkisini bazen bakanlara dile getirdiği kaydedildi. Davutoğlu’nun ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez üzerinden devam eden israf tartışmalarından rahatsız olarak bir genelge yayınladığı da öğrenildi. Bu genelgeye Saray’dan tepki gösterildiği de, kulis bilgileri arasında yer alıyor.

MUTLU ÇÖLGEÇEN / MİLLET