Davutoğlu'ndan iktidara 'kısmi kapanma' tepkisi

Davutoğlu'ndan iktidara 'kısmi kapanma' tepkisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısmi kapanma kararlarına, “Yanlışlarınızın faturasını vatandaşa kesmeyin” diyerek tepki gösterdi.

Davutoğlu, kapanma süresince hayata geçirilmesini savunduğu tedbirleri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı'nın ardından iki haftalık kısmi kapanma kararlarını açıkladı. Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanmaya gidildiği duyurdu ve hedeflenen oranda iyileşme olmazsa devamında çok daha sıkı uygulamaların gidilebileceğini söyledi. 

Yeni tedbirleri sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, iktidara “Günü değil, canı kurtarın!” çağrısında bulundu.  

 “Yanlışlarınızın faturasını vatandaşa kesmeyin” diyen Davutoğlu, “Almak zorunda kalacağınız kapsamlı kapanma kararını gecikmeden alın” dedi ve kapanma süresince hayata geçilmesi gereken 4 tedbir açıkladı.

Davutoğlu'nun tavsiyeleri şu şekilde: 

1- Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı, 5000 TL'den az olmamak üzere ciro kaybı desteği verilmelidir. 

2- Hasat dönemine giren çiftçilerimize özel bir uygulama yapılmalı; ayrıca mazot, gübre ve yem ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır. 

3- İşçilerimiz için kısa çalışma ödeneği derhal tekrar başlatılmalıdır. 

4- İşsizlere ve sosyal yardıma muhtaç kesimlere açlık sınırı olan 2736 TL'den az olmamak üzere hane başı yardım yapılmalıdır. 

Açıklamasının devamında "Bu tedbirler lütuf değildir. Sakın ha kaynak yok demeyin!" diyen Davutoğlu, "3-5 müteahhite peşkeş çektiğiniz, bir gecede merkez bankası başkanını değiştirerek hazineye yüklediğiniz miktarlar karşısında bu destekler devede kulaktır!" ifadelerini kullandı.