Davutoğlu’dan Çok Önemli Mesajlar!

Davutoğlu’dan Çok Önemli Mesajlar!
Davutoğlu: Ak Parti’nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili yeminlerinin ardından partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, açılış konuşmasında milletvekillerine...

Davutoğlu: Ak Parti’nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili yeminlerinin ardından partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, açılış konuşmasında milletvekillerine teşekkür etti ve “258 vekilimiz, meclis salonunda, sokaklarda yürürken bilsinler ki kendileriyle birlikte 78 milyon yürüyor. Hepiniz halkımızı temsil ediyorsunuz” dedi.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Ben yine kurucu başkanımızın o gün kullandığı ifadeyi aynen söylüyorum. Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinası değildir ve olmayacaktır. Her bir milletvekilimiz, hem bulunduğu ili, hem 78 milyonu temsil eder. Biz milletvekilimize baktığımızda sadece 550 vekilimizden birini görmeyiz. Milletin ta kendisini görürüz. Milletin irfanını, erdemini görürüz.

Onun için burada bir araya gelen 258 vekilimiz, meclis salonunda, sokaklarda yürürken bilsinler ki kendileriyle birlikte 78 milyon yürüyor.

AKP’NİN SİCİLİ TEMİZ OLMUŞTUR

Her birimiz düşüneceğiz ki, bir gün o görevi ifa ederken yaptığımız her şey hem ilahi anlamda manevi şekilde sicile kaydediliyor, hem de tarihin siciline kaydediliyor. Ak Parti’nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.

SİYASETE İTİBAR KAZANDIRDIK

2001′de siyaset itibar kaybetmişti. Siyasetçi için anılan unvanlar bu çatı altında zikredilmeyecek şekilde negatifti. 21′nci dönemde AK Parti grubunu oluşturan o öncü insanlar, her birini hürmetle selamlıyorum, vefat eden varsa rahmet diliyorum. Onlar siyasete itibar kazandırma davasında çok önemli mesafeler kaydetti.

MUHTAR BİLE OLAMAZSIN DEDİLER…

Bir siyasi hareket kurulduktan bir yıl sonra iktidar görevi aldı. 10 Kasım’da aynı bu kürsüden, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kadrolarına hitap etti. İşte o gün değişimin başladığı gündü. Ama önümüzde önemli meseleler vardı. Bir parti iktidara gelmiş ama, Genel Başkanı Meclis’te değildi. Kıbrıs süreci, AB süreci gibi çok kritik süreçler vardı. Ama AK Parti kadroları bu meseleleri birer birer aştı. Muhtar bile olamaz dedikleri genel başkanını bu kürsüye Mart 2003′te Başbakan olarak çıkardı. Şiddete başvurmadan, hiçbir protesto yapmadan, gayri meşru eylem içinde olmadan siyaseti normalleştirdik. Dünya, Türkiye ne yapacak diye merak ederken, bu iktidar çöker dedikleri dönemde, Irak savaşını, AB sürecini Kıbrıs müzakerelerini başarıyla yönettik. Kıbrıs meselesinde tabuları yıktık. AB sürecini doğru sürece oturttuk. Biz her zaman gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

sözcü