Davutoğlu Yeni Ayıldı!

Davutoğlu Yeni Ayıldı!
Davutoğlu CHP'nin "taşeron işçiliğini kaldıracağız" vaadini kısmen gerçekleştirmeyi vaat etmek zorunda kaldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrasında asli işi yapan bütün taşeronların kadroya alınacağını açıkladı. Davutoğlu,...

Davutoğlu CHP'nin "taşeron işçiliğini kaldıracağız" vaadini kısmen gerçekleştirmeyi vaat etmek zorunda kaldı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrasında asli işi yapan bütün taşeronların kadroya alınacağını açıkladı.

 Davutoğlu, AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında yeni bir müjde daha verdi. Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra, asli iş yapan tüm taşeron işçilerinin kadrosunun verileceğini açıkladı. Davutoğlu, “Asli iş yapan kimse, taşeron sıfatı kalmayacak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin “özne" diğer partilerin ise “nesne" olduğunu söyledi. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirirken, "Türkiye'de her yerde miting yapabilen tek parti AK Parti'dir. Onlar sadece nesne. AK Parti özne. Bahçeli'nin bir sözü olmuştu; 'Sizi ensenizden takip edeceğiz' demişti. Bu da bir itiraf aslında. Sen kendi yolunda yürü” dedi.

Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Davutoğlu, darbeler ve 28 Şubat sürecinde Türkiye'nin düştüğü sıkıntıları anlattı. “28 Şubat dayatmasıyla ülkede yargı bağımsızlığı kalmamıştı” diyen Başbakan şöyle devam etti:

"28 Şubat’ta parlamenter sisteme en büyük darbe vuruldu. Başbakan MGK’da hesaba çekildi. O zaman parlamenter sistemi savunmayanlar, 27 Nisan’da 'siyasi iktidar geri adım atar' düşünülerek e-muhtıra verildiğinde, ‘AK Parti’den cumhurbaşkanı seçtirmeyiz’ denildiğinde, sesi çıkmayanlar bir anda parlamenter sistemin savunucu kesildiler. Ama 27 Nisan’ın farkı şuydu; Şapkayı alıp gidecek bir başbakan değil, milletin emanetini koruyacak bir başbakan orada oturuyordu ve o başbakanın arkasında kale gibi duran AK Parti teşkilatı vardı.”

-PARTİ BİNALARINA YAPILAN SALDIRILAR-

Davutoğlu, son günlerde parti binalarına yapılan saldırılara dikkat çekti. HDP’nin Adana ve Mersin parti binalarına yapılan saldırıyı anımsatan Başbakan, “Ne zaman AK Parti saldırıya uğrasa diğer partilerden hiçbir destek çağrısı gelmedi.Tek bir parti lideri dahi kınamadı” diye konuştu.

Ancak, başka partilere yapılan her hangi bir saldırıda gerek hükümet gerek AK Parti yetkililerinin kayıtsız, sessiz kalmadığını dile getiren Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:

“Ne zaman herhangi bir partiye dönük, küçük bir saldırı ya da ifade olmuşsa, anında hem ben hem ilgili arkadaşlarımız bunu kınadık. Mitinglerde dozun düşmesi için birçok mitingde genel başkanlar yuhalandığı zaman bunu durdurdum. Buna mukabil maalesef muhalefet liderleri, her mitingde hakarete varacak şekilde, Cumhurbaşkanını da seçim kampanyasının içine katarak ağır hakaretlerle şu ana kadar kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştı. AK Parti Genel Başkanı olarak, bu anlamda gerekli mesajları verdik. Buradan da başbakan olarak gönlü başka partilere oy verme niyetindeki vatandaşları da içine katarak sesleniyorum, hangi partiye nerede bir saldırı olursa biz bunu, bütün partilere, temelde demokrasiye yapılmış saldırı olarak görürüz.”

-SALDIRININ ARKASINDAKİ GÜÇLER-

HDP parti binalarına yapılan saldırıların ardından, yapılan yorumlara işaret eden Başbakan, “Mersin’de HDP binalarına yapılan saldırıdan hareketle yapılan yorumlar, gerçekten bu saldırının arkasındaki güçlerin neyi planladıklarını açıkça ortaya koyuyor” dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, saldırıların sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı ve Hükümeti göstermesine tepki gösteren Davutoğlu şöyle devam etti:

"Muhalefet partileri her mitinginde ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar. Faillerin bulunması için talimatları verdik. HDP Eş Genel Başkanı açık bir şekilde bunun sorumlusunun Cumhurbaşkanımız olduğuna dair hiç mesnedi olmayan ve seçimlere öfke ve kutuplaşma virüsü bulaştırmaya çalışan tutum sergiledi. Hemen onu takiben sanki HDP ve MHP paslaşıyormuş gibi, MHP’liler de koroya katılıp AK Parti’nin bu saldırıların arkasında olduğunu ifade eden yaklaşımda bulundular. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yine partimizi suçladı. Kimse AK Parti’ye meşruiyet dışı tutum ve tavır izafi edemez. Kazanacağımız bir seçime giderken neden toplumda kutuplaşmaya sebebiyet verecek bir eylemin içinde olalım? Haziran öncesi ve sonrasında ülkemizin kaosa, krize izin vermeyiz.”

Davutoğlu, AK Parti iktidarlarında ikinci atılım döneminin başladığını belirterek, “Aslında iktidar içindeki bu kutlu yürüyüşümüzün de ikinci atılım dönemi başlıyor. Daha çok geçmişteki hizmetlerimize yer vermiştik. 12-13 yıl içinde Türkiye hasta adam statüsünden çıktı ve yükselen bir güç haline geldi. Şimdi ikinci atılım dönemine girmiş bulunuyoruz” dedi.

Davutoğlu şöyle dedi:

“İkinci atılım döneminde AK Parti, Kılıçdaroğlu gibi 4 yıl istemez.Birileri Adnan Menderes'in ya da Mursi'nin gördüğü hesabı bizimle görmek isterse bu hesap vermenin karşısında dururuz. Bazı köşe yazıları görüyorum. ‘AK Parti'nin yeni vizyonunda neler var’ diye. Biliyorlar aslında. Seçim beyannamemiz açık. Türkçe bilen herkes bunu görür. Hala meydan okuyorum 100 maddelik Türkiye sözleşmesinin karşında nasıl Türkiye istediğinizi ortaya koyun. Karşımızda sistematik tarzda vizyon yok. Önümüzdeki dönemde de vizyonumuz şudur; yeniden inşa dönemidir.”

-AK PARTİ ÖNZE DİĞERLERİ NESNE-

Davutoğlu, AK Parti ile diğer siyasi partileri de kıyaslarken, “AK Parti özne, diğerleri nesne” benzetmesinde bulundu.

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda Türk siyasetinin öznesi AK Parti'dir. Türkiye'de her yerde miting yapabilen AK Parti'dir. Onlar sadece nesne. Sayın Bahçeli'nin bir sözü olmuştu. 'Sizi ensenizden takip edeceğiz' demişti. Bu da bir itiraf aslında. Kendi yolunda yürü. Benim ensemde ne arıyorsun? Diğer liderlerinin miting programlarına bakın. Bahçeli benim gideceğim programları takip edemez. Bugün üç partinin söylemlerine bakın. HDP ve MHP birbirine karşı bir şey söylememeye çalışıyorlar. 27 Mayıs ile rahmetli Menderes’in, 1991’de de rahmetli Özal’ın istikrar dönemi durduruldu. Ama AK Parti’nin getirdiği demokratik istikrar dönemi durdurulamayacak. Biz 12 yıl içinde demokrasiyi toparladık, yasakları kaldırdık, işkenceyi tarihe gömdük, başörtüsü yasağını kaldırdık, katsayı zulmünü kaldırdık. Sağlık sistemini rehabilite ettik. ilaç alma, kuyrukta bekleme sorunları ortada kalmadı.”

-ANAYASA ÇAĞRISI-

Davutoğlu, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından yeni bir “anayasa” yapılmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak diğer partilere de; “anayasa metninizi ortaya koyun” çağrısında bulundu.

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Milletin anayasasını öyle ya da böyle yazacağız. Herkes, CHP, MHP, HDP kendi anayasa metnini ortaya koysun. Bu metinler arasında müzakereler yapılsın. Milletin yazdığı yeni bir anayasayı öyle veya böyle inşa edeceğiz. Herkes kendi anayasa metnini ortaya koysun. Biz koyduk. CHP ne düşünüyor, MHP ne düşünüyor? Hangi sistemi savunuyor bunları açık net şekilde ortaya koymaları lazım.”

-KILIÇDAROĞLU’NUN AKILSIZ ÇILGIN PROJELERİ VAR-

Davutoğlu, CHP’nin seçim vaatlerini, “Akılsız çılgın proje” olarak yorumladı. CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan bazı vaatlerin AK Parti’nin seçim beyannamesinde olduğunu öne süren Davutoğlu, “Bizim beyannamemizi okusalar bu projeler orada var. Bunlar hem çılgın projeler aynı zamanda akıllı çılgın projelerdir. Kılıçdaroğlu’nun akılsız çılgınlaşmaya çalışan projeleri var” diye konuştu.

-TÜSİAD AÇIKLAMA YAPSIN-

Başbakan Davutoğlu, "TÜSİAD’a çağrıda bulunuyorum; ona bağlantılı medya kuruluşları, çıksınlar istatistiksel hesap versinler, asgari ücret bin 500 lira olursa kaç iş yeri kapanır?" dedi.

Davutoğlu, muhalefet partilerinin seçim vaatlerinde yen alan “asgari ücret” ile ilgili rakamları anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun hesabını versinler. Perde gerisinden muhalefete destek vermek değil, çıksınlar açıkça destek versinler. TÜSİAD çıksın, ‘ ben Kılıçdaroğlu’nun görüşünü destekliyorum’ desinler. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar. Bu ücretleri siz belirlediniz biz belirlemedik. CHP Genel Başkanı asgari ücretini artırmaya kararlıysa, İzmir Belediyesi'nde, diğer belediyelerinde çıkarsın asgari ücreti.”

-YENİ HEDEFLER-

Başbakan Davutoğlu, AK Parti iktidarlarının bundan sonraki hedeflerini ve yapacakları icraatları da şöyle özetledi:

“Kanal İstanbul’u yapıyoruz. Ulaştırma projeleriyle biz Türkiye’de niteliksel dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Eğitimde yeni atılım döneminde ARGE’ye öncelik vereceğiz. Her bir gencimizi bilgisayar teknolojisiyle tanıştıracağız. Tarımda organik tarımı geliştirmek, tarımda verimliliği artırmak, sulanmayan hiçbir arazi bırakmamak. Verimli sulamayla yeni bir çığır açacağız tarımda. 3 yıl ustalık belgesi olan yeni ustaya işyeri açması durumunda faizsiz kredi veriyoruz. Sıfır faizli kredi. Bu sabah 8 bini aşkın vatandaşımıza istihdam imkanı oluşturduk. TOKİ’de yeni bir hamle başlatıyoruz. Gerekli talimatları verdik. 631 bin konut inşa etmişti, şimdi 200 bin yeni konut projesini hayata geçiriyoruz. Emekliler başta olmak üzere, dar gelirlilere hitap etmek üzere şimdi 240 ay vade ile sadece 250 lira taksitle hizmete sunacağız. Tarımsal sulama birliklerinin elektrik borçlarını yeniden yapılandıracağız. 2015 yılı yaş çay alım fiyatını belirledik. 1,5 lira olan fiyatı bu yıl 1,70 liraya çıkarıyoruz.”