Davutoğlu 'Merkez Türkiye'yi Kendi Projesi Gibi Anlattı

Davutoğlu 'Merkez Türkiye'yi Kendi Projesi Gibi Anlattı
 Davutoğlu OR-Gİ havalimanı açılışında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çıkmış Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim dünyayla yarışırken gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni...

 Davutoğlu OR-Gİ havalimanı açılışında konuştu.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çıkmış Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim dünyayla yarışırken gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleriyle yarışıyor, biz dünya ile yarışıyoruz” dedi.

Deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla açıldı. Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsettiğini” söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bizim dünyayla yarışırken gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleriyle yarışıyor, biz dünya ile yarışıyoruz. Şunu bilsinler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girerken her alanda da mega projeleriyle dünyanın ilk 3’üne, ilk 5’ine girecek. Şimdi hızlı trenlerle, yüksek hızlı trenlerle, süper yüksek hızlı trenlerle Türkiye’yi donatıyoruz. MHP’nin 2002’deki Ulaştırma Bakanı’na sormuşlar o zaman, hızlı tren projesini önüne götürünce ‘Bunu biz değil, çocuklarımız değil, torunlarımız bile göremez’ demiş. Hızlı treni gördük mü? Çocuklarımıza gurur duyarak seyahat edecekleri 3 bin 500 kilometreyi aşan hızlı tren ağı kuracağız. İstanbul, Eskişehir, Ankara, Konya’dan sonra şimdi bu hat, Ankara üzerinden Sivas, Erzincan ve Kars’a bağlanacak. İşte merkez olmak bu. Asya’nın derinliklerinden gelen bütün tren yolları, demiryolları Anadolu’dan geçiyor, Anadolu’dan geçecek. Yine kuzey-güney hattında Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan hatlarla da demiryollarını zenginleştireceğiz.”

“BUNLARIN MESELESİ KOLTUK MESELESİ, BİZİM MESELEMİZ HİZMET”

İngiltere seçimlerinden sonra “Birinci parti olmazsak ben bu koltuğu bir başka arkadaşıma devrederim. Siz ne yaparsınız?’ diye sorduğunu anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Birer birer kıvırttılar. Kılıçdaroğlu dedi ki, ‘Oyum düşmezse ben istifa etmem.’ Yani, bütün niyeti yüzde 24-25 almak, iktidar olmak değil. Bahçeli, ‘Ben oyumu kaybetmezsem bırakmam’ dedi. 12 seçim kaybetmiş, hala koltuğunda. Diğeri, 4-5 seçim kaybetti, koltuğunda… Çünkü bunların meselesi koltuk meselesi, bizim meselemiz hizmet meselesi. Demirtaş, bir adım öteye gitti, iki şey söyledi ki, buradan ona cevap vermek farz oldu. Dedi ki, ‘Ben bırakırım ama eğer barajın altında kalırsam ve başarısızlığım benden kaynaklanırsa bırakırım.’ Böyle Genel Başkan olunur mu? Genel Başkan dediğin, lider dediğin, başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenir. İşte biz, seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz. Bir taraftan da küçük aklıyla ve zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor, diyor ki ‘Davutoğlu, kazansa bile başkanlık sistemi gelecek ve koltuğunu bırakacak.’ Be hey gafil, buradan sesleniyorum, bizim siyaset anlayışımız, sizin anlayışınız gibi değildir. Biz, siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Bütün bu hizmetlerin, başarıların üzerinde başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni, sivil bir anayasa yazacağız. Tamamıyla milletten gelen o sivil anayasa içerisinde başkanlık sistemi de dahil, her konuyu ele alacağız. Hiçbir önyargı olmadan, Türkiye için en doğru ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız; çünkü bizim meselemiz koltuk meselesi değil, ezeli ve ebedi bir davanın neferleriyiz, hepimiz neferiyiz. Biz yola çıkarken, bütün gemileri yakmış, yıkmışız. Türkiye için, ülkemiz, milletimiz için doğruysa hiçbir koltuğu arkamızda bırakırken dönüp bakmayız.”