Davutoğlu: Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti

Akit TV'de konuk Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, 28 Şubat üzerinden tırmanan tartışmada, "Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti" ifadelerini kullandı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Stüdyoda, Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile Davutoğlu arasında gerginlik yaşandı. Karahasanoğlu'nun aynı soruları, yüksek sesle sorması üzerine Davutoğlu önce "Siz benim rakibim değilsiniz, siz AK Parti'yi temsil etmiyorsunuz" uyarısında bulundu.

Şehir Üniversitesi'nin kapatılması

Konu Şehir Üniversitesi'ne geldiğinde ise tansiyon iyice yükseldi. Karahasanoğlu, Davutoğlu'na "28 Şubat insanlık suçlarının işlendiği kara bir dönemdir ama Şehir Üniversitesi gibi bir üniversite 28 Şubat'ta kapatılamazdı. Kapatılırsa bütün kitleler ayağa kalkardı" sözlerini hatırlattı. Bu sözleri, "Başörtüsü yasağı sıradan bir olaydı, onlar hak ediyorlardı" olarak yorumlayan Karahasanoğlu, sesini yükselterek Davutoğlu'nun eşinin üniversitede yaşadığını anlattığı başörtüsü sorununu dile getirdi.

"Sesinizi yükseltmeden konuşacaksınız"

Bunun üzerine Davutoğlu, "Niye bağırıyorsun, niye sesini yükseltiyorsun Ali İhsan Bey" diyerek araya girdi ve "Bir kere burada siz soru soran bir gazetecisiniz, ben de cevap veren bir başbakan ve genel başkanım. Siz, soru soran bir muhatapsınız ben de bir ilim insanıyım. Siz bir insanınız, ben de bir insanım. Sesinizi yükseltmeden konuşacaksınız." ifadelerini kullandı.

"Onu Doğu Perinçek'e destek verenlere soracaksınız"

Karahasanoğlu, daha sonra 28 Şubat döneminde, Şehir Üniversitesi'nin direneceğini söyleyen Davutoğlu'na "Niçin direnemedik? Fazilet Partisi, Refah Partisi niçin kapatıldı?" diye karşılık verdi. Davutoğlu ise bu soruya "Onu Doğu Perinçek'e destek verenlere soracaksınız" ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu bunun üzerine "Size milletvekili vermek isteyen CHP'ye de soralım mı?" dedi. Davutoğlu ise kendisinin CHP'den milletvekili talep etmediğini, buna ihtiyacının olmadığını ve bu teklifi elinin tersiyle iteceğini belirtti.

"28 Şubat'ta başbakan yardımcılığı yapan Devlet Bahçeli'yi Tayyip Bey elinin tersiyle itebilir mi?"

Davutoğlu, "Ben elimin tersiyle iterim ama bir gün burada Tayyip Bey'e sorun bakalım kendisi Doğu Perinçek'i elimin tersiyle iterim diyebilecek mi? Bakalım 28 Şubat şartlarında başbakan yardımcılığı yapan Sayın Devlet Bahçeli'yi, o gün 15 yaşından küçüklere Kuran-ı Kerim öğretme yasağının altında imzası olan Devlet Bahçeli'yi elimin tersiyle iterim diyebilecek mi?"

Bunun üzerine tartışma devam etti. Aynı sorular yüksek sesle Karahasanoğlu tarafından sorulmaya devam etti.

"Vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz"

Gerilimin tırmandığı stüdyoda Davutoğlu, "Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi'ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak." ifadelerini kullandı.

"Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti"

Karahasanoğlu bunun üzerine, "Bana başörtü mağduru, ayağı kesilmiş Bursa'daki imam hatipli Nilüfer'in..." diye devam etmek isterken Davutoğlu öfkelenerek "Onu Doğu Perinçek'i destekleyenlere sor!" diye sesini yükseltti. Karahasanoğlu'nun "CHP'ye de soralım mı?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Ona da sor, ben burada CHP'nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti'nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah'tan korkun" diye konuştu.

Etiketler :