Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya'ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün TBMM'de 4 eski bakanla ilgili oylamaya ilişkin sorulara da cevap verdi.İşte Erdoğan’ın açıklamalarından...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya'ya hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dün TBMM'de 4 eski bakanla ilgili oylamaya ilişkin sorulara da cevap verdi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin Etiyopya olmak üzere yatırım ilişkileri bulunmaktadır. En fazla Türk yatırımı bu bölgede yapılıyor. Afrika birliği Örgütüne Etiyopya başkanlık ediyor. İki ülkede yapılacak istişare ile gelişmeleri gözden geçireceğiz. Afrika’ya açılış programımız başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bir çok alanda bir çok mesafe kaydettik. THY ile 3100 Afrikalı öğrenciye burs imkanı sunuldu. Resmi kurumlarımız çalışmalarımızı sürdürüyor. 10 yılı aşkın çabadan sonra Afrika ve ülkeleri ile yeni bir dönemim startını verdik. Afrika ülkelerine desteğimiz sürecektik. İşbirliğimizi ve ortaklığımızı yürütmek için çaba sarf edeceğiz. 24 Ocak akşamı ülkemize geri döneceğiz. Tüm Afrika kıtasına hayırlı olsun.

Şimdi cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim fakat bu makama beni getiren halkıma ister istemez bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum. Bu yapılan oylamanın amacı nedir? Bu 4 tane arkadaşımız yüce divana gidecek mi gitmeyecek mi? Ben sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı bunu sormalıydınız. Veya 276’yı bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekirdi. Bu soruları yöneltenler birincil mahkemenin takipsizlik kararını neden görmezden gelirler. Orası mahkeme değil mi, yargı değil mi? Komisyona bu işi götüren muhalefet değildir, iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda mücadele sonuç 4 bakan arkadaşımızın yüce divana gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum.

60 kez dinlendiysek az yahu. Ben sınırsız diye biliyorum. Bu benim yeni dillendirdiğim bir konu değil. Aylardır, son iki yıldır dillendirdiğim bir konu. Cumhurbaşkanlığının da dinlendiğini söyledim. Biz söylerken medya inanmadı. TSK’nın dinlendiğini anlattım. Maalesef söylediklerimiz kaile alınmadı. Çünkü yargı işgal altındaydı. Emniyetin içinde ciddi sıkıntılar vardı. Emniyet ve yargının çalışmaları neticesinde. O makamda bulunan insanları tweet yoluyla açıklaması yapması ve o görevin başında kalması mümkün mü? Bu tür insanları yargı makamında tutmazlar dünyada. HSYK ilk adımlarını atmıştır. Bunlar 3-5 değil çok daha fazla. Bunları üst yargıda da görüyoruz.

Gölbaşı’ndaki süreç bir çok şeyi ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek. Henüz bunlar bitmedi, arkası gelecek. Bunların arkası geldikçe Türkiye huzur ortamını yakalayacaktır.

Bir defa bu indirimi yeterli bulmamız mümkün değil. merkez bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil. Bu indirimin yeterli olamayacağını söylerken olaya politika faizi açısından bakamamak lazım. Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu faizle yatırım yapmak mümkün değil. Bu faiz inmesi lazım ki girişimci yatırım yapabilsin. Bizim şu an 158 milyar dolar ihracatımız 170’e doğru tırmansın. Ne kadar ucuz üretim yapabilirsek iç piyasada da imkânlarımız artacaktır.