Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Başkanlık sistemi’ istiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Başkanlık sistemi’ istiyor!
Erdoğan "Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı arasında istişare eksikliği var. Başkanlık sistemine ihtiyaç var."Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerine verdiği yemekte çarpıcı...

Erdoğan "Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı arasında istişare eksikliği var. Başkanlık sistemine ihtiyaç var."

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerine verdiği yemekte çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ”

Erdoğan’ın toplantıda “Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında, istişare ve danışma mekanizmasının yeterince işletilemediğini ve uyum olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu” söylediği öğrenildi.

DAVUTOĞLU’NA ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ!

Geçtiğimiz günlerde; Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan ‘şeffaflık paketi’nde yer alan düzenlemelerin bir kısmınının 2010 yılında zaten hayata geçirildiğini hatırlatan Erdoğan’ın “Diğer konular gündeme getirilirken çok dikkatli olunmalı. Böyle bir düzenlemenin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor. Burada asıl sorun, kayıtdışı ekonomi. Bunu kayıt altına almayı başardığınızda diğerleri arkasından gelir.” dediği belirtildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın kulis haberine göre; işte Erdoğan’ın açıklamalarından çarpıcı bölümler…

DEMİRTAŞ TEHDİT Mİ EDİYOR?

“İç Güvenlik Paketi çok önemli, onun bir an önce yasalaştırılması gerekir. Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları son derece sakıncalı. ‘Biz barajı aşamazsak sonrasını devlet düşünsün’ ne demek? Tehdit mi ediyor?”

16 ASKERİ MUHAFIZ ALAYI ÖNERDİ

“16 eski Türk devleti sembollleri konusunda öneri muhafız alayından geldi, ben de kabul ettim.”

MGK BİLE ÖNCEDEN BELLİ OLMUYOR

“Bakanlar Kurulu’na pazartesi günü başkanlık edeceğim. Bir daha ne zaman olur, onu sekretarya konuşur. MGK toplantısında bile bir sonraki toplantıya sonradan karar veriliyor.”