Corona virüs dünyayı sardı: Bilanço ağırlaşıyor

Corona virüs dünyayı sardı: Bilanço ağırlaşıyor
Corona virüs salgını dünyayı sarmaya devam ediyor. Bilançonun her geçen dakika ağırlaştığı ve her gün yeni ülkelerde görülmeye başlayan virüs salgınında şu ana kadar toplam hasta sayısı 93 bin 160 olarak duyuruldu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Çin'in Wuhan kentinde başlayan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını dünyayı sarmaya devam ediyor. Bilançonun her geçen dakika ağırlaştığı ve her gün yeni ülkelerde görülmeye başlayan virüs salgınında şu ana kadar toplam hasta sayısı 93 bin 455 olarak duyuruldu. Ölü sayısı 3 bin 198 olarak açıklanırken, 50 bin 690 kişinin de hastalığa yakalandıktan sonra iyileştiği öğrenildi.

Ölümlerin büyük çoğunluğu Hubei'de

Ölümlerin büyük çoğunluğu salgının başladığı Çin'in Hubei eyaletinde. 3 bin 198 ölümün 2 bin 871'i burada görülürken, Çin'deki toplam ölü sayısı ise 2 bin 871'i buldu. Çin'de salgının başlangıcından bugüne kadar enfekte olan kişi sayısı 80 bin 270 olarak açıklanırken, 49 bin 853 kişi hastalığa yakalandıktan sonra iyileşti. Bu da iyileşenlerin de çok ciddi bir bölümünün Çin'de olduğunu gösteriyor.

Çin'den sonra en büyük hasar İran'da

Çin'den sonra en büyük hasar ise İran'da yaşandı. İlk vakanın 23 Şubat'ta görüldüğü İran'da bugüne kadar 2 bin 922 vaka tespit edilirken, 92 kişi yaşamını yitirdi. Ancak İran'da milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları da hastalığa yakalanırken; İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in danışman ekibinden bir kişi de yaşamını yitirdi. İran, salgının başlangıcında gerekli önlemleri almamanın acısını çekerken, hastalığın Ortadoğu'daki diğer ülkelerde görülen vakalarının İran menşeli olduğu dikkat çekiyor.

Kıta Avrupa'sına hastalığı ihraç eden ülke İtalya

İtalya ise Avrupa'ya hastalığı ihraç eden ülke konumunda. İtalya'nın kuzeyinde bulunan Lombardia bölgesi, ülkenin kıtaya açılan kapısı konumunda. Lombardia bölgesinde bulunan Milano ise hastalığın en çok vurduğu kentlerden biri. Milano'da düzenlenen Moda Haftası (Fashion Week) sonrası kıta Avrupa'sında corona virüs vakaları hızla artış gösterdi. İtalya'da bugün itibarıyla 2 bin 502 tespit edilmiş vaka bulunuyor. 79 kişinin öldüğü ülkede, 160 kişi ise hastalığa yakalandıktan sonra iyileşti.

Türkiye'de son durum

Türkiye'de ise henüz tespit edilmiş ve resmi olarak açıklanmış bir vaka bulunmuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs hastalarının aramızda olabileceğini belirtirken; komşularımız Yunanistan, Ermenistan, İran, Irak ve Azerbaycan'da hastalık görüldü. Ancak alınan önlemlerin yetersiz olduğu ortaya çıkıyor. İtalya'dan gelen Türk vatandaşları herhangi bir teste tabi tutulmadığını belirtiyor. Öte yandan, İtalya'dan gelemeyenlerin Prag, Budapeşte gibi kentler üzerinden Türkiye'ye geldiği de öğrenilenler arasında.

Dünyanın geri kalanı

Güney Kore ise ölüm oranının en az olduğu ülkelerden biri olarak göze çarpıyor. 5 bin 328 kişinin enfekte olduğu ülkede ölü sayısı 28 olarak açıklandı.

ABD'de corona virüs nedeniyle 9 kişi yaşamını yitirdi. 127 vakanın tespit edildiği ülkede, ölümlerin tamamı Washington eyaletinde bulunuyor.

Öte yandan Arjantin'de ilk vaka dün tespit edilirken, Polonya'da bugün ilk vaka tespit edildi. İspanya'da ilk ölüm dün gerçekleşirken, Irak'ta ise ilk ölüm bugün gerçekleşti.

İlgili Haberler
Etiketler :