Çoklu Baro teklifi Meclis Genel Kurulu'nda: Baro başkanları Kuğulu Park'ta Savunma Nöbeti'nde

Çoklu Baro teklifi Meclis Genel Kurulu'nda: Baro başkanları Kuğulu Park'ta Savunma Nöbeti'nde
Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeye başlandı.
halktv.comtr Haber Merkezi

AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği çoklu baro teklifi Genel Kurul'da görüşmeye başlandı. Bugünkü görüşmelerde iki bölüm ve 28 maddeden oluşan teklifin geneli üzerinde konuşmalar yapılması bekleniyor.

Baro başkanları Kuğulu'da

Çoklu Baro teklifine karşı çıkan baro başkanları daha önce Meclis kapısında Savunma Nöbeti gerçekleştirmişti. Baro başkanları bu kez Kuğulu Park'ta bekleyişlerini sürdürüyorlar.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Halk TV canlı yayınında şöyle konuştu;

"Biz aslında komisyona gireceğimizi umuyorduk. Bütün meslektaşlarımız ve baro başkanlarımız ile birlikte içeride olmayı planlamıştık. Bizimle ilgili bir konuda bizi dinleyeceklerini sandık ama içeri giremedik. Baro başkanları olarak içeride sistem değiştirilirken içeri giremedik.3-5 kişi gelsin dediler bize, dışarıda 50 baro başkanı vardı. 3 kişi gelsin demek 47 kişi gelmesin demekti.Oysa yapılan düzenlemenin bütün maddeleri doğrudan doğruya bizi ilgilendiriyordu. Dün görüşmeler tamamlandı. İkinci maddeye kadar geçildi.Bize şimdi gelebilirsiniz diyorlar. Konuşma olanağımız olduğu sıralarda bize gelemezsiniz diyenler, şimdi gelebilirsiniz diyorlar.Bir başka deyişle hakkımızda yazılan ölüm fermanını seyretmek için çağırıyorlar bizi.Biz nöbet tutacağız burada. Meslektaşlarımız ile burada olmaya devam edeceğiz."

whatsapp-image-2020-07-09-at-13-40-21-1.jpegwhatsapp-image-2020-07-09-at-13-40-20-1.jpeg

"Feyzioğlu bizim yanımızda değil artık"

"Metin Feyzioğlu bizim yanımızda olan bir insan değil artık. Feyzioğlu görüşülen bu teklifin yazıcısı konumundadır, ortağı konumundadır. Düzenlenmesine neden olan etkenlerden biri doğrudan doğruya Feyzioğlu'dur. İfadelerini samimi bulmuyoruz. Metin Feyzioğlu başka hesaplar peşinde. Kişisel kariyer hesaplarının peşinde.

Metin Feyzioğlu ile ilgili bizim bir hesabımız var. O hesabı bu süreçleri atlattıktan sonra göreceğiz zaten."

Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz'ın aktarımına göre; Ankara Valiliği kararı ile Kuğulu Park kapatıldı. Baro başkanları ve avukatlar parkın içinde kaldı, basın mensuplarını parktan çıkarttılar. Polis parkın etrafına barikat ile kapattı.

TBB başkanı Feyzioğlu'ndan açıklama

Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu TBMM'de Genel Kurul'unda görüşülecek olan Avukatlık Kanununa ilişkin düzenlemeyi izlemek üzere misafir locasından giriş yaptı. Feyzioğlu, Genel Kurul'a girmeden önce açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları şöyle;

"Komisyon çalışmaları devam ederken biliyorsunuz tamamen kendilerinin seçeceği üç baro başkanının gelip konuşma yapması talep edilmişti. Uygun görmediler.

Benim düşüncem muhakkak suretle İstanbul, Ankara ve İzmir Baro başkanlarının komisyona katılıp hem kanunun geleli hakkında hem de maddelere geçince konuşma yapmalarıydı.
Çünkü Çoklu Baro'ya hepimiz karşıyız ve bu Çoklu Baro doğrudan doğruya İstanbul, Ankara ve İzmir barolarını etkiliyor. Bu üç ilimizin sayın başkanı gelip neden olmaması gerektiğini anlatmalıydı.

Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baro olarak Ankara, İzmir ve İstanbul'da ikinci bir baronun kurulmasına izin veren düzenlemeyi doğru bulmuyoruz.

Son derece haklıdır arkadaşlarımız. Bizde son derece haklıyız. Yöntemi tartışmamıza gerek yok. Bizim yöntemimiz Meclis'imizle diyalog içinde olmaktır. Cumhurbaşkanlığı ile diyalog halinde olmaktır. 

(Görüşmeye katılmayan barolara ilişkin) Neden görüşmeyi reddediyoruz? Görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında kalmak olduğunu düşünüyorum. Eğer komisyona davet edildiklerinde gelmiş olsalardı teknik konuları söylebilirlerdi.

Hep birlikte sürecin içine dahil olursanız, istediğiniz şey olmuyor belki ama çok istemediğiniz bir şeyde çıkmayabiliyor.

Milli iradenin tecelli edeceği Meclis'teyiz. Kendi kanunumuzu da izleyeceğiz."
 

Etiketler :